Πολιτική

Πρόσωπο – έκπληξη στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

Πρόσωπο – έκπληξη στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού
Ένα πρόσωπο - έκπληξη αναμένεται να αναλάβει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στην εξουσία για περίπου ένα μήνα. Ωστόσο ακόμα δεν έχει αναλάβει κάποιος το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα καθώς όπως όλα δείχνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βρει τον εκλεκτό του στο πρόσωπο του Δημήτρη Τσιόρδα. Πρόκειται για τον έμπειρο δημοσιογράφο που στο παρελθόν ήταν εκπρόσωπος Τύπου στο Ποτάμι.

Ο Δημήτρης Τσιόρδρας έχει εμπειρία στη θέση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού καθώς κατείχε τη θέση  και επί διακυβέρνησης Παπαδήμου. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κρατική τηλεόραση, επιτελικό πόστο αναμένεται να αναλάβει στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Ζούλας, διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Τσιόρδρας

O Δημήτρης Τσιόδρας εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1989. Γεννήθηκε στο Μάναρη Αρκαδίας το 1959, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακά (ΜΑ) στις Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University, στις ΗΠΑ. Παρακολούθησε μεταπτυχιακό course με θέμα «Sociology of Mass Media and Popular Culture» στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ασχολείται με ζητήματα πολιτικής, διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα κάνει στο ραδιόφωνο του Flash, έπειτα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», όπου έφτασε στη θέση του αρχισυντάκτη του πολιτικού τμήματος, και στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, καλύπτοντας πάντοτε το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Νοέμβριο του 2011 αναλαμβάνει διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ, ενώ στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου μεταξύ των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αμέσως μετά επιστρέφει και πάλι στη δημοσιογραφία, εργαζόμενος ως πολιτικός σχολιαστής και αρθρογράφος.

Το 2015 αναλαμβάνει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα μελετά συστη­ματικά ιστορία και θεωρίες των διεθνών σχέσεων. Έχει παρακολουθήσει από κοντά κρίσιμες συνεδριάσεις στην ΕΕ, έχει συνομιλήσει κατά καιρούς κι έχει κάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Ευρωπαίους παράγοντες.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί;» (Εκδόσεις Μίνωας), ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ΜΜΕ, όπως Le Monde Diplomatique, Courrier International, International Relations. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών αλλά δεν εξελέγη.

Διαβάστε Eπίσης