Αθλητισμός

Ελλάδα μπάσκετ: Τα δυνατότερα συμπεράσματα θα βγούνε στο “Τουρνουά Ακρόπολις”

Ελλάδα μπάσκετ: Τα δυνατότερα συμπεράσματα θα βγούνε στο “Τουρνουά Ακρόπολις”
Ελλάδα μπάσκετ: Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν στα φιλικά με την Ουγγαρία και το Ιράν, αλλά πιο χρήσιμα συμπεράσματα για τις δυνατότητες της "γαλανόλευκης" θα εξαχθούν στο "Τουρνουά Ακρόπολις".

Ελλάδα μπάσκετ: Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνεχίζει την προετοιμασία του για το Παγκόσμιο της Κίνας, έχοντας μπροστά της δύο εβδομάδες (και κάτι ψιλά) μέχρι την πρεμιέρα. Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου βρέθηκαν αυτό το διήμερο στο Ηράκλειο της Κρήτης, δίνοντας δύο φιλικές αναμετρήσεις με την Ουγγαρία και το Ιράν. Δύο ομάδες αδύναμες μεν, αλλά ικανές να προσφέρουν το απαραίτητο “ζέσταμα” στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του. Τόσο με την Ουγγαρία, όσο περισσότερο με το Ιράν, η Εθνική μας έδειξε αρκετά από τα καλά της στοιχεία, όπως για παράδειγμα η ύπαρξη του MVP του NBA στο ρόστερ της. Ο Γιάννης ήρθε από την Αμερική ορεξάτος και αν παρουσιάζεται ταπεινός, φαίνεται ότι επιθυμεί όσο τίποτα την καλύτερη δυνατή πορεία στη φετινή διοργάνωση.

Πλην του Γιάννη, η Ελλάδα έδειξε πολύ ικανή να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, είτε έχει είτε όχι τον MVP του NBA στο παρκέ, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, διαθέτει μια από την πιο πλήρη front line της ιστορίας της, με τους έμπειρους Μπουρούση και Πρίντεζη, τον ταλαντούχο Παπαγιάννη αλλά και τον Μήτογλου, ο οποίος παλεύει με αξιώσεις για μία θέση στην τελική 12άδα. Αντίθετα, στα αρνητικά στοιχεία παραμένει (χρόνια πρόβλημα) η έλλειψη ενός “κλασικού” σουτέρ, ο οποίος θα ξεκλειδώσει τις αντίπαλες άμυνες σε καταστάσεις πέντε εναντίον πέντε. Οι παίκτες της Εθνικής έχουν, στην πλειοψηφία τους αρκετά καλά ποσοστά στα σουτ εντός παιδειάς, αλλά ουδείς εξ αυτών είναι αυτό που λέμε “μπομπέρ”. Ο κλασικός σουτέρ που θα πάρει την προσπάθεια, εκεί όπου οι άλλοι θα δίσταζαν. Παράλληλα, στα δύο φιλικά της Κρήτης εντοπίστηκαν και κάποια προβλήματα όσον αφορά τα κλεψίματα, αλλά και τις αργές επιστροφές.

Το πρώτο δείγμα όμως ήταν κάτι παραπάνω από θετικό. Ωστόσο τα πιο δυνατά συμπεράσματα θα εξαχθούν σε λίγες ημέρες στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά “Ακρόπολις”, με δυνατούς αντιπάλους, όπως η Σερβία, η Τουρκία και η Ιταλία.

Το πρόγραμμα του Ακρόπολις

16/8

18.00 Σερβία-Τουρκία 20.30 Ελλάδα–Ιταλία

17/8

18.00 Ιταλία-Σερβία 20.30 Ελλάδα–Τουρκία

18/8

18.00 Τουρκία–Ιταλία 20.30 Ελλάδα-Σερβία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments