Αθλητισμός

Γιοχάν Καμπάιγ: Προτάθηκε στον Ολυμπιακό

Γιοχάν Καμπάιγ: Προτάθηκε στον Ολυμπιακό
Γιοχάν Καμπάιγ: Ο Γάλλος χαφ είναι ελεύθερος και προτάθηκε στους Ερυθρόλευκους.

Γιοχάν Καμπάιγ: Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό του Κώστα Φορτούνη στη μεσοεπιθετική του γραμμή. Το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στη λίστα των ερυθρόλευκων είναι αυτό του με τον Γιοχάν Καμπάιγ. Ο Γάλλος χαφ, που έχει αναδειχθεί 3 φορές πρωταθλητής Γαλλίας, είχε αποτελέσει βασικό στέλεχος των επιτυχιών της Λιλ το 2011 και της Παρί Σεν Ζερμέν το 2014 και το 2015.

Σύμφωνα με τη «Live Sport», ο παίκτης δεν έχει βρει ακόμη ομάδα, είναι ελεύθερος και αποτελεί έναν από τους παίκτες, που έχουν προταθεί στους «ερυθρολεύκους», αν και μάλλον πρόκειται για μια περίπτωση που δύσκολα θα απασχολήσει τον Ολυμπιακό. Ο βασικός λόγος είναι η αγωνιστική κατάσταση του Καμπάιγ.

Τελευταίος σταθμός του Καμπάιγ, μετά από μια τριετία στην Αγγλία με την Κρίσταλ Πάλας, όπου επίσης είχε γεμάτες σεζόν, ήταν η Αλ Νασρ στο Ντουμπάι, με την οποία μάλιστα έλυσε τη συνεργασία του τον περασμένο Ιανουάριο. Από τότε δεν έχει ξαναπαίξει και προκαλεί απορία η κατάσταση, στην οποία μπορεί να βρίσκεται τώρα, μετά από τόσους μήνες απραξίας. Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί ακόμη ένα όνομα, που ο Πέδρο Μαρτίνς και η διοίκηση θα εξετάσουν.

Γιοχάν Καμπάιγ: Σύντομο βιογραφικό

Ο Καμπάιγ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνιζόμενος στην ομάδα της γενέτειράς του Τουρκουέν ΦΚ σε ηλικία πέντε ετών. Μετά από επτά χρόνια συνεχούς βελτίωσης στις ακαδημίες της ομάδας, μετακόμισε στην επαγγελματική ομάδα Λιλ. Ο Καμπάιγ πέρασε έξι χρόνια στις ακαδημίες της ομάδας πριν πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην διάρκεια της σεζόν 2004–05 βοηθώντας την Λιλ να κατακτήσει το Κύπελλο Ιντερτότο του 2004.

Την επόμενη σεζόν έγινε βασικός στην ομάδα και συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Κλοντ Πυέλ. Με προπονητή τον Ρουντί Γκαρσιά, ο Καμπάιγ βελτιώθηκε σε έναν δημιουργικό μέσο και πραγματοποίησε την καλύτερή του σεζόν με την ομάδα του γαλλικού Βορρά την σεζόν 2009–10, πετυχαίνοντας περισσότερα από 15 τέρματα από την θέση του μέσου.

Την σεζόν 2010–11, αποτέλεσε μέλος της ομάδας της Λιλ που κατέκτησε το νταμπλ με το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ως συνέπεια της σεζόν, τον Ιούνιο του 2011, ο Καμπάιγ μεταγράφηκε στην αγγλική Νιούκασλ Γιουνάιτεντ υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο.

Διεθνής Καριέρα

Ο Καμπάιγ ήταν διεθνής με τις ομάδες νέων της Γαλλίας έχοντας εκπροσωπήσει την χώρα του στις ηλικιακές κατηγορίες U-16, U-18, U-19, U-20 και U-21. Στην ηλικιακή κατηγορία U-19, αγωνίστηκε με την ομάδα που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου U-19 του 2005. Με την ηλικιακή κατηγορία U-20, ο Καμπάιγ αγωνίστηκε το 2006 στο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου της Τουλόν. Στην ηλικιακή κατηγορία U-21, υπήρξε αρχηγός της ομάδας για ένα μέρος του περάσματός του σε αυτή. Τον Αύγουστο του 2010, ο Καμπάιγ κλήθηκε στην ανδρική ομάδα για πρώτη φορά υπό τον προπονητή Λοράν Μπλαν. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Γαλλίας στις 11 Αυγούστου σε μια φιλική ήττα με 2–1 από την Νορβηγία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments