Πολιτική

Βασιλική Θάνου: Παύθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Βασιλική Θάνου: Παύθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Βασιλική Θάνου: Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενέκρινε διαπιστωτικές πράξεις για την απομάκρυνση τεσσάρων στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, περιλαμβανομένης της προέδρου Βασιλικής Θάνου.

Βασιλική Θάνου: Ήταν αναμενόμενο εδώ και αρκετό διάστημα και από σήμερα (12/8) είναι πλέον και επίσημο. Το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε στην έκδοση των απαραίτητων διαπιστωτικών πράξεων για την απομάκρυνση -μεταξύ άλλων- της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Οι πράξεις αυτές βασίζονται στον νόμο που υπερψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία την προηγούμενη εβδομάδα και ορίζει, με αναδρομική ισχύ, πως πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει σε πολιτικά γραφεία δεν δικαιούνται για πέντε χρόνια έκτοτε να αναλάβουν θέση σε ανεξάρτητη Αρχή.

Τις διαπιστωτικές πράξεις είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην άρνηση της κυρίας Θάνου να παραιτηθεί. Πιο συγκεκριμένα, στις 8 Αυγούστου, ο κ. Γεωργιάδης είχε τονίσει πως είναι «εξωφρενικό και αξιοθρήνητο να δηλώνει η κα Θάνου ότι δεν παραιτείται όσοι νόμοι και να ψηφιστούν» και ανέφερε ότι «μόνο ένας άνθρωπος που αγαπά τόσο πολύ την καρέκλα του θα εξέφραζε αυτή την άποψη η οποία θα έπρεπε να είναι απολύτως καταδικαστέα».

«Και επειδή η κ. Θάνου είπε ότι δεν παραιτείται, θα εκδοθεί αμέσως με τη ψήφιση της τροπολογίας, διαπιστωτική πράξη για να πάει σπίτι της», είχε πει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Εκτός της κ. Θάνου, απομακρύνονται απομακρύνονται η αντιπρόεδρος Άννα Νάκου και δύο από τους τέσσερις εισηγητές. Αξίζει να σημειωθεί πως οι διάδοχοί τους θα ανακοινωθούν μετά το Δεκαπενταύγουστο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης:

«Εξεδόθησαν σήμερα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι διαπιστωτικές πράξεις για την αυτοδίκαιη έκπτωση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 12 του Ν. 3959/2011, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 101 του Ν. 4623/2019 και ισχύει, -της Προέδρου κ. Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου, -της Αντιπροέδρου κ. Άννας Νάκου -και των Εισηγητών – τακτικών Μελών κ. Ιωάννη Παύλοβιτς και κ. Νικολάου Ζευγώλη. Η ως άνω έκπτωση επέρχεται αυτοδικαίως από τη δημοσίευση του Ν. 4623/2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήτοι από την 9-8-2019».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments