Αθλητισμός

Μάρκο Λιβάγια: Θα είναι στην ενδεκάδα του επαναληπτικού με την Κραϊόβα

Μάρκο Λιβάγια: Θα είναι στην ενδεκάδα του επαναληπτικού με την Κραϊόβα
Μάρκο Λιβάγια: O Κροάτης επιθετικός θα είναι στις αρχικές επιλογές του Μιγκέλ Καρντόσο.

Μάρκο Λιβάγια: Τι κι αν η ΑΕΚ βρίσκεται με το… 1.5 πόδι στα πλέι οφ των ομίλων του Europa League; O Μιγκέλ Καρντόσο δεν σκέφτεται την πιθανότητα του ροτέισον, θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής στα “βαριά χαρτιά” του, ώστε να τα έχει έτοιμα για τον επόμενο -και κρίσιμο- γύρο της προκριματικής φάσης. Ένας εξ αυτών είναι και ο Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει βασικός στο επαναληπτικό ματς με την Κραϊόβα την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, έστω κι αν η “Ένωση” έχει πάρει σκορ πρόκρισης από το παιχνίδι στη Ρουμανία, όπου επικράτησε με 2-0. Η ΑΕΚ έχει στα χέρια της το σπουδαίο προβάδισμα του 0-2 από την Ρουμανία. Ωστόσο, πρέπει να το διαχειριστεί ορθά την Πέμπτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Κραϊόβα στην ρεβάνς του γ’ προκριματικού γύρου του Europa League.

Ο Κροάτης επιθετικός ήταν άλλωστε εξαιρετικός στο πρώτο ματς, κάνοντας εμφάνιση-κλειδί και οδηγώντας την ΑΕΚ σε μία άνετη επικράτηση. Ο Λιβάγια έδωσε την ασίστ στο 0-1 και σκόραρε το 0-2 στην Ρουμανία κερδίζει την θέση βασικού και το μόνο που απομένει, σύμφωνα με το Sportime, είναι να μάθουμε σε ποια θέση θα τον χρησιμοποιήσει ο Μιγκέλ Καρντόσο. Υπάρχουν πιθανότητες να τον δούμε είτε ως σέντερ φορ, είτε ως περιφερειακό επιθετικό, ακόμη και δεξιά στην επίθεση, με τον Νέλσον Ολιβέιρα στην κορυφή. Αν γίνει το πρώτο σενάριο τότε πίσω από τον Κροάτη θα είναι ο Ζεράλδες και οι Μάνταλος-Βέρντε στα άκρα, ενώ στο δεύτερο σενάριο θα μείνει εκτός ο Ιταλός με Ζεράλδες δεξιά και στο τρίτο θα είναι ο Πορτογάλος στην θέση του ως ελεύθερος μεσοεπιθετικός.

Πρώτος στόχος ο Μπα

Η ΑΕΚ, μετά τη νίκη της με 2-0 στη Ρουμανία κόντρα στην Κραϊόβα και τη διαφαινόμενη πρόκρισή της στα playoffs του Europa League, έχει στρέψει την προσοχή της στην απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και Σβάρνα, προκειμένου να τους πλαισιώσει. Όπως όλα δείχνουν ο εκλεκτός του προπονητή της Ένωσης, Μιγκέλ Καρντόσο είναι ο Αμπντουλαγέ Μπα, για τον οποίο θα γίνει σύντομα νέα πρόταση. Ωστόσο σύμφωνα με την Ώρα των Σπορ, δεν είναι ο μόνος παίκτης που τσεκάρει για τη θέση η Ένωση.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος θέλει να είναι έτοιμος για το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει το θέμα του 28χρονου «άσου». Για τον λόγο αυτό, διατηρεί επαφές και με άλλους ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν τις θέσεις για να τους έχει stand by σε περίπτωση που δεν εξελιχθεί θετικά η περίπτωση του Μπα με τον οποίο φαίνεται να υπάρχει μια απόσταση στο οικονομικό στην πρώτη προσέγγιση που έγινε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments