Ελλάδα

Φωτιά Εύβοια: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά

Φωτιά Εύβοια: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά
Φωτιά Εύβοια: Τα Canadair δεν μπορούν να πλησιάσουν την περιοχή με αποτέλεσμα η φωτιά να είναι εκτός ελέγχου.

Φωτιά Εύβοια: Η πιο δύσκολη μέρα του καλοκαιριού είναι η σημερινή για την πυροσβεστική υπηρεσία. Τα ξημερόματα της Τρίτης (13/8) ξέσπασε πυρκαγιά στην Εύβοια που εδώ και πολλές ώρες καίει ό,τι βρίσκεται στο διάβα της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθούν τέσσερα χωριά για να μην υπάρξουν θύματα σε περίπτωση που η φωτιά έφτανε στον οικισμό. Οι φλόγες έχουν φτάσει μια ανάσα από το χωριό Μακρυμάλλη με κάποια σπίτια να έχουν ήδη καεί.

Τις τελευταίες ώρες τα Canadair δεν μπορούν να πετάξουν πάνω από τη φωτιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Αυτό οδήγησε τη χώρα μας να ζητήσει βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Το αίτημα έγινε δεκτό και μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί η Ιταλία και η Κροατία. Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια θα συνδράμουν αύριο το πρωί 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ από την Κροατία και την Ιταλία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρώτο μέλημα του κράτους η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Τα όσα έγιναν σήμερα ανάγκασαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να ενημερωθεί για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στις Μεσσαπίες Εύβοιας. Στις δηλώσεις του τόνισε ότι το πρώτο μέλημα του κράτους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι άμεσα θα έρθουν ενισχύσεις από την Ιταλία.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να πει ευχαριστώ στους ανθρώπους της πυροσβεστικής που έχει δώσει υπεράνθρωπες προσπάθειες. “Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, που και σήμερα δίνουν μια μεγάλη μάχη κόντρα σε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του και στη συνέχεια πρόσθεσε:

“Οι συνθήκες σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολες και το πρώτο μέλημα του κράτους ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Έχει υπάρξει απόλυτη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Aύριο το πρωί θα έχουμε στη διάθεσή μας 4 ακόμα αεροσκάφη Καναντέρ από την Κροατία και την Ιταλία».

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στην Εύβοια

Στην Εύβοια μεταβαίνει κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου «να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην προσπάθεια των Αρχών να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη κατάσταση» λόγω της πυρκαγιάς με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του κόμματος, Γιάννη Ραγκούση και τον βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου

Επίσης, σύμφωνα κε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικά για να ενημερωθούν αναφορικά με την πυρκαγιά «η βουλευτής Άρτας, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, με τον περιφερειακό διευθυντή Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments