Ελλάδα

Πυρκαγιά στην Εύβοια: Ο καπνός φαίνεται από δορυφόρο (pics)

Πυρκαγιά στην Εύβοια: Ο καπνός φαίνεται από δορυφόρο (pics)
Πυρκαγιά στην Εύβοια: Δορυφόρος κατέγραψε την πορεία του καπνού από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Εύβοια. Δείτε τις φωτογραφίες.

Πυρκαγιά στην Εύβοια: «Ο καπνός από την μεγάλη φωτιά της Ευβοίας με κυανό χρώμα. Όπως φαίνεται από τον δορυφόρο, μεγάλο μέρος του καπνού έχει εγκλωβιστεί στο λεκανοπέδιο προκαλώντας μεγάλα προβλήματα. Επίσης, διακρίνεται καπνός στην περιοχή του κορινθιακού προερχόμενος από την Βοιωτία και στο Αιγαίο», αναφέρει η ανάρτηση της ΕΜΥ στο Twitter, με επισυναπτόμενες δύο φωτογραφίες από δορυφόρο, οι οποίες απεικονίζουν τον καπνό ο οποίος έχει καλύψει μέρος της Εύβοιας, αλλά και το λεκανοπέδιο Αττικής. Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης και μέχρι στιγμής οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με σώματα εθελοντών προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο, δίχως επιτυχία.

Οι εικόνες από δορυφόρο

Καίγεται δάσος Natura – Σε επιφυλακή Κοντοδεσπότι και Σταυρός

Πευκόδασος Natura βρίσκεται στο έλεος της φωτιάς, η οποία μαίνεται από τα ξημερώματα της Τρίτης στο Μακρυμάλλη Ευβοίας. Το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης μοναστηρίου της περιοχής (Παναγιά Θεοτόκος), ενώ στο χωριό Μακρυμάλλη, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία έχοντας ειδοποίηση για εκκένωση, η οποία τελικά δεν έλαβε χώρα καθώς το πύρινο μέτωπο δεν πλησίασε τόσο τον οικισμό. Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση, η Πυροσβεστική έδωσε σήμα στους κατοίκους δύο ακόμη οικισμών, του Σταυρού και του Κοντοδεσποτίου ώστε να είναι σε επιφυλακή για τυχόν εντολή εκκένωσης.

Από το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απ’ όπου παρακολουθεί τις εξελίξεις μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο. Τα επιτελεία της πυροσβεστικής ανησύχησε το πρωί και η πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στον Πρόδρομο Θηβών, όπου είχαν μεταβεί και εναέρια μέσα, τα οποία όμως αποχώρησαν καθώς η φωτιά καίει ξερά χόρτα κυρίως, κατευθύνεται προς την θάλασσα και σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Υπάρχουν ωστόσο ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Διαβάστε Eπίσης