Αθλητισμός

Βαθμολογία UEFA: Παραμένει στη 16η θέση η Ελλάδα

Βαθμολογία UEFA: Παραμένει στη 16η θέση η Ελλάδα
Βαθμολογία UEFA: Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασάκσεχιρ έδωσε βαθμούς στη χώρα μας, η οποία ωστόσο διατηρεί την απόστασή της από την Κύπρο.

Βαθμολογία UEFA: Η χώρα μας πήρε 200 βαθμούς το βράδυ της Τρίτης, χάρη στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασάκσεχιρ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Μια νίκη η οποία έδωσε στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League. Το “τρίποντο” του Ολυμπιακού έδωσε 200άρα στη χώρα μας, η οποία παρέμεινε στη 16η θέση, φτάνοντας τους 22.300 βαθμούς στην κατάταξη της UEFA, ωστόσο δεν κατάφερε να ψαλιδίσει την απόσταση από την Κύπρο. Η μεγαλόνησος βρίσκεται στην 15η θέση και χθες πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση του ΑΠΟΕΛ μέσα στην έδρα της Καραμπάχ. Οι Κύπριοι έχουν πλέον 24.625 βαθμούς. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας ξεκίνησε τη σεζόν 2019/20 από την 16η θέση, αφού έχασε για τη τρέχουσα βαθμολογία, μια σχετικά καλή χρονιά που είχε μαζέψει 6.200 βαθμούς.Στόχος είναι να αφήσει πίσω της την 16η θέση, μιας και αυτή της στερεί το δεύτερο εισιτήριο στο Champions League, από την σεζόν 2021/22.

Έτσι πήρε την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Ήταν από τις λεγόμενες «επαγγελματικές» νίκες. Ο Ολυμπιακός έκανε μια απόλυτα κυνική εμφάνιση κόντρα στην Μπασακσεχίρ και χάρη σε γκολ των δύο νεοφερμένων του, Σεμέδο (55′) και Βαλμπουενά (78′ πεν.) έκανε το 2/2 στο ζευγάρι και προκρίθηκε πανηγυρικά στον play off γύρο των προκριματικών του Champions League, κάνοντας ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από τις αγαπημένες του φέτος στατικές φάσεις, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ στο 55ο λεπτό. Σε εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Γκερέρο πήρε την κεφαλιά με τον Γκιονόκ να αποκρούσει, η μπάλα έφτασε στον Σεμέδο, που μπήκε μαζί της στα δίχτυα με τον Βιέιρα να είναι ανήμπορος να τον σταματήσει.  Ο Σα συνέχισε να «καθαρίζει» τα…. πάντα και στο 77′ ο Βαλμπουενά βρήκε τον Ραντζέλοβιτς που βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Βιέιρα «έφαγε» την ντρίμπλα του Σέρβου και τον ανέτρεψε. Ο Μάντεν καταλόγισε αμέσως την εσχάτη των ποινών και ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, «κλειδώνοντας» την πρόκριση.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε (89′ Κούτρης), Μασούρας, Βαλμπουενά (82′ Καμαρά), Ποντένσε (68′ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.

Μπασακσεχίρ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουνόκ, Κλισί, Ροντρίγκες, Βιεϊρά, Καϊσάρα, Βίστκα, Αταμά (59′ Μπα), Αζουμπουίκε, Ελία, Ρομπίνιο (46′ Αρντό), Κριβέλι (75′ Γκούλμπραντσεν).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments