Αθλητισμός

Ανδρέας Μπουχαλάκης: «Μίλησε με Μπολόνια» γράφουν οι Ιταλοι

Ανδρέας Μπουχαλάκης: «Μίλησε με Μπολόνια» γράφουν οι Ιταλοι
Ανδρέας Μπουχαλάκης: Ιταλικά δημοσιεύματα τονίζουν ότι ο έμπειρος μέσος του Ολυμπιακού μίλησε με εκπρόσωπο της Μπολόνια.

Ανδρέας Μπουχαλάκης: Ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπολόνια. Όπως αποκάλυψε ο Ιταλός δημοσιογράφος Αλφρέντο Πεντούλα την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, οι “Ροσομπλού” εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του Ανδρέα Μπουχαλάκη για την ενίσχυση της μεσαίας τους γραμμής.

Το δημοσίευμα μάλιστα κάνει λόγο για παρουσία του αρχισκάουτερ της Μπολόνια, Μάρκο Ντι Βάιο στο Φάληρο και το γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης” την περασμένη Τρίτη, προκειμένου να παρακολουθήσει τον Έλληνα διεθνή στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπασακσεχίρ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, που ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0, περνώντας στα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο ίδιος δημοσιογράφος δίνει συνέχεια στο θέμα με νέο δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται λόγος και για επαφή που είχε ο παλαίμαχος άσος με τον Μπουχαλάκη. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι: «Η απόδοσή του δεν ήταν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, αλλά η προοπτική του είναι αδιαμφισβήτητη. Το ερώτημα είναι αν η Μπολόνια θα βγάλει από τα ταμεία της περίπου 5 εκατ. ευρώ για να τον πάρει ή αν θα πάει σε κάποια άλλη λύση».

Ολυμπιακός: Το ποσό που θα βάλει στα ταμεία του  εάν προκριθεί στους ομίλους του Champions League

Με την πρόκριση επί των Τούρκων ο Ολυμπιακός εξασφάλισε ότι θα βάλει στα ταμεία του ένα ποσό κοντά στα 13.000.000 €. Αυτό το ποσό είναι το μίνιμουμ που θα λάβει από την καλοκαιρινή ευρωπαϊκή του περιπέτεια, έχοντας ήδη εξασφαλίσει από τον προηγούμενη γύρο και την παρουσία του στους ομίλους του Europa League. Ωστόσο μπροστά του έχει τη μεγάλη πρόκληση. Που δεν είναι άλλη από την παρουσία στους ομίλους του Champions League.

Η ΑΕΚ πέρυσι από την παρουσία της στους ομίλους του Champions League έβαλε στα ταμεία της λίγο κάτω από 20.000.000 €. Η UEFA έχει αλλάξει τον τρόπο που διανέμει τα χρήματα του market pool. Και τα λεφτά που θα λάβει μια ομάδα υπολογίζονται με βάση τη 10ετή συμμετοχή της κάθε ομάδας. Η ΑΕΚ ήταν 32η στη συγκεκριμένη βαθμολογία, μεταξύ των 32 ομάδων του Champions League και έτσι πήρε μερίδιο μόλις 1.080.000 € από το market pool.

Εάν ο Ολυμπιακός καταφέρει να προκριθεί επί της Κράσνονταρ, θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα από το Champions League, μίνιμουμ 25-30.000.000 €. Και αυτό διότι θα είναι μίνιμουμ 21ος στη βαθμολογία. Κάτι που σημαίνει ότι από Market Pool θα λάβει το λιγότερο 11.080.000 €. Φυσικά, σε αυτά τα χρήματα δεν λαμβάνονται υπόψιν τα πιθανά έσοδα από νίκες, ισοπαλίες, εισιτήρια κλπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments