Ελλάδα

Φωτιά Εύβοια: Πιθανότερο σενάριο ο “εμπρησμός από πρόθεση”

Φωτιά Εύβοια: Πιθανότερο σενάριο ο “εμπρησμός από πρόθεση”
Φωτιά Εύβοια: Η Πυροσβεστική βρίσκεται εν μέσω της διαδικασίας συλλογής στοιχείων για το τι προκάλεσε τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αγριλίτσα. Πιθανότερο σενάριο ο εμπρησμός, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία.

Φωτιά Εύβοια: Σαφείς ενδείξεις εμπρησμού έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Παράλληλα, στα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συλλεχθεί από τις έρευνες των ιθυνόντων, υπάρχει επιβεβαίωση για ύπαρξη τριών διαφορετικών εστιών στην Αγριλίτσα, απ’ όπου ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης η μεγάλη πυρκαγιά η οποία κατακαίει για τρίτη ημέρα την κεντρική Εύβοια.

Οι Αρχές προσπαθούν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία όσον αφορά τα πρόσωπα που μπορεί να ευθύνονται για το άναμμα των εν λόγω εστιών και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αξιωματικοί μιλούν με σαφήνεια για εμπρησμό από πρόθεση.

Τεράστια η οικολογική καταστροφή

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή από την πυρκαγιά που καίει για τρίτη ημέρα στην Εύβοια. Τα πλάνα της ΕΡΤ από τα σημεία που πέρασαν οι φλόγες είναι σοκαριστικά, καθώς το μόνο που υπάρχει είναι στάχτη, καμένα, μαύρο και -δυστυχώς- νεκρά ζώα, τα οποία δεν κατάφεραν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση σήμερα είναι σαφώς καλύτερη απ τις προηγούμενες δύο μέρες, ενώ βοηθάει και το γεγονός ότι έχουν πέσει οι άνεμοι, αλλά εκτιμούν ότι θα χρειαστούν μέρες για να σβηστεί η καταστροφική πυρκαγιά, που έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments