Αθλητισμός

Άρης – Μόλντε 3-1

Άρης – Μόλντε 3-1
Άρης - Μόλντε 3-1: Τρομερή προσπάθεια από τους παίκτες του Παντελίδη, οι οποίοι ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου ματς, αλλά λύγισαν στην παράταση, δεχόμενοι γκολ - μαχαιριά στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου στον εξτρά χρόνο.

Άρης – Μόλντε: To πολύ κακό διάστημα στη Νορβηγία τον “χρέωσε” με βαριά ήττα (3-0). Οι πιθανότητες ανατροπής ήταν ελάχιστες, αλλά η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν υποχρεωμένη να παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κι εν τέλει, έφτασε μία ανάσα από την απόλυτη ανατροπή. Ο Ματίγια στο 25ο λεπτό, ο Δεληζήσης στο 37ο και ο Ντιγκινί στο 84ο λεπτό με τα γκολ τους ισοφάρισαν το σκορ της ήττας στη Νορβηγία και έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί, ο Άρης έχασε σπουδαίες ευκαιρίες και οι της Μόλντε, σε μία αντεπίθεση, σκόραραν στο 105ο λεπτό με τον Μπολί, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.

Το πάλεψε… όσο δεν πήγαινε ο Άρης, που δημιούργησε τρεις πολύ καλές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, αν και χρειαζόταν δύο γκολ για να πάρει την πρόκριση. Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά την Ευρώπη ο Άρης που τα έκανε όλα σωστά, εκτός από το να… πετύχει τον στόχο του. Οι Νορβηγοί βρήκαν τη φάση που ήθελαν, με τον Μπολί να νικά τον Κουέστα, δίνοντας τέλος στο όνειρο του Άρη, που δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

Το ματς

Ο Χαβιέρ Ματίγια έχει γενέθλια σήμερα και κλείνει τα 31 του χρόνια. Ο Ισπανός μέσος κέρασε προκαταβολικά στο Κλεάνθης Βικελίδης, σημειώνοντας ενα εκπληκτικό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ απο τα 30 μέτρα.

Ο Ματίγια άφησε άγαλμα τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έβαλε φωτιά στο Κλεάνθης Βικελίδης. Δύο λεπτά αργότερα ο Άρης στάθηκε τυχερός γιατί η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι μετά από φάουλ του Έικρεμ και κατέληξε άουτ.

Ο Άρης συνέχιζε να πιέζει προκειμένου να πετύχει και δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και τα κατάφερε χάρη σε μια καταπληκτική ατομική ενέργεια του Γιάννη Φετφατζίδη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός χόρεψε την άμυνα της Μόλντε και απο δεξιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Δεληζήση, που απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του. Ενα γκολ που ξεσήκωσε ακόμα περισσότερο τους οπαδούς στις εξέδρες του Κλεάνθης Βικελιδης.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δυο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης άρχισε δυνατά και το δεύτερο μισό του παιχνιδιού, ασκώντας πίεση στη Μόλντε. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, μάλιστα, έχασε διπλή ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ, αρχικά με τον Κορχουτ και στη συνέχεια με τον Ρόουζ.

Στο 64ο λεπτό ο Μαρτίνες πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Λάρσον και αγωνίστηκε σε ρόλο επιτελικού χαφ με τον Ντιγκινί να μετατοπιζεται στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής. Ο Γάλλος επιθετικός, μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά απο σέντρα του Μαρτίνες, έκανε τη προβολή. όμως ο Κράνινξ μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Παντελίδης πέρασε στο παιχνίδι τον Τόνσο στη θέση του Ιντέγε και άλλαξε το σύστημα και πάλι σε 4-2-3-1. Ο Άρης που είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο της παράτασης, όμως ενα λεπτό πριν το τέλος του δέχτηκε γκολ απο τον Μπολί, που εκμεταλλεύτηκε και τη αργοπορημένη έξοδο απο τον Κουέστα και έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 110ο λεπτό ο Άρης έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία για να πετύχει τέταρτο γκολ και να μπει ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Αρχικά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κράνινξ μετά από τη κεφαλιά του Ρόουζ και στη συνέχεια οι Τόνσο και Μπάσα δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιουνές έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία να βάλει την ομάδα του στο παιχνίδι.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (104’ Μπάσα), Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (78’ Γιουνές), Λάρσον (64’ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Ιντέγε (101’ Τόνσο).

ΜΟΛΝΤΕ : Κράνινξ, Χάραλντσεϊντ, Μπγιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Χάουγκεν (54’ Φόρεν), Χουσάιν, Άουρσνες, Χέσταντ (99’ Κνούντζον), Έικρεμ (75’ Έλινγκσεν), Ομοϊουάνφο (88’ Μπολί), Τζέιμς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments