Αθλητισμός

Ελλάδα – Ιταλία 83-63

Ελλάδα – Ιταλία 83-63
Ελλάδα - Ιταλία: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τρομερά πράγματα στο παρκέ του ΟΑΚΑ και η Εθνική Ελλάδος διέλυσε με 83-63 την Ιταλία, μπροστά σε 12.000 φιλάθλους στο ΟΑΚΑ. Ανησυχία για τον τραυματισμό του Κώστα Σλούκα.

Ελλάδα – Ιταλία: Μια εξαιρετική παράσταση μπροστά στους 12.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ σήμερα (16/8) έδωσε η Εθνική Ελλάδος, η οποία επικράτησε άνετα με 83-63 της Ιταλίας στο πρώτο της παιχνίδι για το τουρνουά Ακρόπολις. Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτέλεσε ουσιαστικά ένα δείγμα για το τι θα επακολουθήσει στην Κίνα. Πρόκειται για μία πληρέστατη Εθνική και αποδεικνύεται πως το γεγονός ότι η FIBA την έχει φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μέτρησε 18 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο σε λιγότερο από 20 λεπτά συμμετοχής. Ακολούθησαν Πρίντεζης και Καλάθης με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα, με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να έχει επίσης 7 ασίστ. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Εθνική μας ήταν βγαλμένη από τα πιο τρελά… όνειρα. Το ματς ξεκίνησε με τον Καλάθη… σεληνιασμένο να δίνει τη μία ασίστ μετά την άλλη, με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να συνεργάζεται άψογα με τον συμπαίκτη του στο «τριφύλλι», Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Greek Freak. Οι Ιταλοί δεν μπορούσαν να κόψουν τον σταρ των Μιλγουόκι Μπακς παρά μόνο με φάουλ, καθώς στο ένας με έναν είναι ανίκητος.

Η Εθνική μετά το αρχικό 3-2 αύξησε τη διαφορά της και έφτασε γρήγορα στο 14-4 και στο 22-11, κρατώντας συνέχεια σταθερό προβάδισμα κυρίως με πόντους των Καλάθη, Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο και τον πρώτο φυσικά να δημιουργεί. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 27-13 υπέρ της Εθνικής μας, που έβγαλε εξαιρετικό πάθος και ενέργεια. Το πρώτο δεκάλεπτο λοιπόν ήταν ονειρικό αλλά και στο δεύτερο η Εθνική δεν υστέρησε και έφτασε τη διαφορά σε απίστευτα ύψη, έως και το +24 (47-23). Το ημίχρονο έληξε με 49-28.

Την αποσυντόνισε ο τραυματισμός του Σλούκα, αλλά δεν έχασε τη διαφορά

O τραυματισμός του Σλούκα αποσυντόνισε την Εθνική για λίγο, η οποία βρήκε ξανά το ρυθμό της μετά. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον γκαρντ της Φενέρμπαχτσε είναι ότι έχει κάκωση στο γόνατο και είναι άγνωστο πόσο θα λείψει από την προετοιμασία της Εθνικής. Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός, με τη διαφορά βέβαια να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και γύρω στους 20 πόντους, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει 65-47 (+18). Η τέταρτη περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και η Εθνική δεν απειλήθηκε θα λέγαμε καθόλου από τους Ιταλούς, κυρίως χάρη στην εξαιρετική της αμυντική λειτουργία.

Το τελικό σκορ 83-63 και η Εθνική μας θα συνεχίσει τις εμφανίσεις της στο τουρνουά Ακρόπολις αύριο (17/8, 20:30) κόντρα στην Τουρκία, ενώ την Κυριακή (18/8, 20:30) θα αντιμετωπίσει τη Σερβία.

Τα στατιστικά του αγώνα

Δεκάλεπτα: 27-13, 49-28, 65-47, 83-63

Διαιτητές: Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Ανδρικόπουλος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments