Αθλητισμός

Μαρίνος Ουζουνίδης: Έχασε τη μάχη για τον πάγκο της Ζάμαλεκ

Μαρίνος Ουζουνίδης: Έχασε τη μάχη για τον πάγκο της Ζάμαλεκ
Μαρίνος Ουζουνίδης: Πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ αναμένεται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ζάμαλεκ.

Μαρίνος Ουζουνίδης: Μία από τις κορυφαίες ομάδες του αφρικανικού ποδοσφαίρου, η Ζάμαλεκ εξέταζε τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ για την τεχνική ηγεσία της. Ο 51χρονος προπονητής έχει μείνει χωρίς ομάδα από την περυσινή χρονιά και τη λύση συνεργασίας του με την ΑΕΚ.

Τις τελευταίες ημέρες ο Μαρίνο Ουζουνίδης συγκαταλεγόταν μεταξύ των βασικών υποψηφίων για την τεχνική ηγεσία της Ζάμαλεκ. Μάλιστα το είχε επιβεβαιώσει ο πρόεδρος της αιγυπτιακής ομάδας στους Αιγύπτιους δημοσιογράφους. Η Ζάμαλεκ είναι μία από τις κορυφαίες του αιγυπτιακού ποδοσφαίρου και θεωρείται από τις μεγάλες δυνάμεις στην αφρικάνικη ήπειρο. Πέρυσι τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και έχει ως στόχο την επάνοδο στην κορυφή.

Τελικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά από “σκληρή μάχη” έχασε στο νήμα την κούρσα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ζάμαλεκ. Ο επόμενος προπονητής της αιγυπτιακής ομάδας θα είναι ένας παλιός γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους. Ο λόγος για τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στην κούρσα για τον πάγκο της Ζάμαλεκ.

Ο Στανόγεβιτς αποτέλεσε προπονητής του ΠΑΟΚ, που παρότι ήταν προσωπική επιλογή Ιβάν Σαββίδη απολύθηκε το καλοκαίρι του 2017 κι αντικαταστάθηκε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Μετά πήγε σε Σαουδική Αραβία και Κίνα ενώ τώρα συμφώνησε να αναλάβει την μια από τις δύο πιο δημοφιλείς ομάδας της Αιγύπτου (Ζάμαλεκ – Αλ Αχλί είναι σαν να λέμε Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στην χώρα των Φαραώ).

Ζάμαλεκ

Η Ζάμαλεκ είναι αιγυπτιακός αθλητικός σύλλογος με έδρα την Γκίζα. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1911. Αγωνίζεται στο Διεθνές Στάδιο του Καϊρου, χωρητικότητας 75.000 θέσεων. Αγωνίζεται στην Αιγυπτιακή Πρέμιερ Λιγκ. Κύρια αντίπαλός της είναι η Αλ Αχλί. Ο σύλλογος ιδρύθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1911 ως «Κασρ Ελ-Νιλ Κλαμπ» (Qasr El-Neel Club) και αρχικά διευθύνθηκε από τον Βέλγο δικηγόρο Τζορτζ Μάρτσμπαχ.

Ο σύλλογος μετονομάστηκε σε «Ελ-Μοχταλάτ Κλαμπ» (El-Mokhtalat Club) το 1913 και το 1941 άλλαξε και πάλι σε «Κινγκ Φαρούκ Κλαμπ» (King Farouk Club), το οποίο πήρε το όνομά του από τον βασιλιά Φαρούκ. Η ονομασία τελικά διαμορφώθηκε ως «Ζάμαλεκ ΣΚ» (Zamalek SC) μετά την αιγυπτιακή επανάσταση του 1952.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments