Αθλητισμός

Άρσεναλ: Την “ξελάσπωσε” ξανά ο Ομπαμεγιάνγκ

Άρσεναλ: Την “ξελάσπωσε” ξανά ο Ομπαμεγιάνγκ
Άρσεναλ: Ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήταν ξανά ο... λυτρωτής των «κανονιέρηδων», καθώς με δικό του γκολ τους έδωσε μια δύσκολη νίκη κόντρα στην Μπέρνλι (2-1).

Άρσεναλ: Η Μπέρνλι έβαλε πάρα πολύ δύσκολα στους «κανονιέρηδες», αλλά ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ δήλωσε και πάλι «παρών», δίνοντας μια σημαντική νίκη στους Λονδρέζους (2-1). Βρήκε δίχτυα ξανά ο Λακαζέτ, ο οποίος άνοιξε το σκορ, ενώ για τους «κλάρετς» είχε ισοφαρίσει ο Μπαρνς. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την Άρσεναλ με τους παίκτες του Έμερι να ανοίγουν το σκορ στο 13′ όταν με πείσμα ο Αλεξάντρ Λακαζέτ κατάφερε να γυρίσει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ωστόσο από εκεί και μετά το ματς δεν κύλησε καλά για τους «Κανονιέρηδες» με την Μπέρνλι να φτάνει στην ισοφάριση λίγο πριν βγει το ημίχρονο (43′) με τον Μπαρνς να εκμεταλλεύεται μια κόντρα σε ένα σουτ και να νικάει τον Λένο από κοντά.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το VAR ακύρωσε ακύρωσε σωστά γκολ του Νέλσον καθώς ο Μονρεάλ που έκανε την πάσα ήταν σε θέση οφσάιντ, με τον Έμερι να ρίχνει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τον Πεπέ στο ματς. Η Άρσεναλ ανέβασε την πίεση της και ο Ιβοριανός έβγαλε μια υπέροχη πάσα στον Ομπαμεγιάνγκ στο 60′, αλλά Πόουπ είπε «όχι» στο σουτ του Γκαμπονέζου. Το ίδιο έκανε ο γκολκίπερ της Μπέρνλι και τρία λεπτά αργότερα στο καλοζυγισμένο πλασέ του Θεμπάγιος που είχε πάρει τροχιά για τη γωνία του.

Ωστόσο, στο 64′ ο Άγγλος πορτιέρε νικήθηκε τελικά. Ο Θεμπάγιος επέμεινε, ο Ομπαμεγιάνγκ έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε κατά μέτωπο και από τα όρια της περιοχής εκτέλεσε τον Πόουπ βάζοντας την Άρσεναλ μπροστά στο σκορ (2-1). Οι «Κανονιέρηδες» στα τελευταία λεπτά… έπαιξαν με τη φωτιά, αλλά όπως και να έχει έκαναν το δύο στα δύο και πηγαίνουν με το απόλυτο στο Άνφιλντ για να αντιμετωπίσουν τη Λίβερπουλ την επόμενη αγωνιστική.

Λίβερπουλ: Τα βρήκε… σκούρα, αλλά απέδρασε από την έδρα της Σαουθάμπτον

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσάιντ από τη μεριά τους έκαναν τα εύκολα δύσκολα στην έδρα της Σαουθάμπτον, αλλά κατάφερε τελικά να κάνει το 2/2 στη φετινή Premier League. Η ομάδα του Κλοπ ήταν «διπρόσωπη» και εμφανώς κουρασμένη από τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης και η εικόνα της Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Σαουθάμπτον η οποία δημιούργησε ευκαιρίες αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Άντιαν έδειξε σε ετοιμότητα όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει. Η Λίβερπουλ κατάφερε πάντως να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα, με υπέροχο γκολ του Μανέ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.

Η Λίβερπουλ βελτίωσε αισθητά την απόδοση της στο δεύτερο 45λεπτο και πίεση την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων ψάχνοντας για το δεύτερο γκολ. Η υπεροχή των κόκκινων καρποφόρησε στο 71’ με τον Φιρμίνο να κάνει το 2-0, αλλά το φινάλε του αγώνα δεν ήταν εύκολη υπόθεση για την Λίβερπουλ. Το λάθος του Άντριαν στο 82’ επέτρεψε στον Ίνγκς να μειώσει 2-1, ενώ ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 87’. Τελικά η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει τη νίκη κάνοντας το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments