Αθλητισμός

Μάρκο Λιβάγια: Είχε δυο τετ α τετ με τον Μιγκέλ Καρντόσο

Μάρκο Λιβάγια: Είχε δυο τετ α τετ με τον Μιγκέλ Καρντόσο
Μάρκο Λιβάγια: Ο Κροάτης επιθετικός φέρεται να έχει μιλήσει δυο φορές με τον προπονητή του πριν το ματς με την Κραϊόβα.

Μάρκο Λιβάγια: Το δεύτερο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Κραϊόβα έφερε πολλού τριγμούς στο εσωτερικό της ομάδας. Μπορεί το ζητούμενο που ήταν η πρόκριση να ήρθε, ωστόσο η εικόνα της “Ένωσης”, ειδικά στο δεύτερο μέρος, ήταν αποκαρδιωτική. Η πρόκριση και η κακή εμφάνιση επισκιάστηκε από την αλλαγή του Μάρκο Λιβάγια. Ο Μιγκέλ Καρντόσο επέλεξε να βγάλει από το παιχνίδι τον Κροάτη παρά το γεγονός πως μαζί με τον Μάνταλο ήταν οι πιο δραστήριοι της ομάδας.

Ο διεθνής σέντερ φορ δεν έδωσε το χέρι του στον προπονητή κατά τη διάρκεια της αλλαγής ενώ λίγο αργότερα έφυγε για τα αποδυτήρια. Ο Λιβάγια ήταν εκνευρισμένος με την αλλαγή του και με αυτό τον τρόπο έδειξε την αντίθεση του. Αυτό ήταν αφορμή για να ξεκινήσει μια κουβέντα αναφορικά με τις σχέσεις των δυο πλευρών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κροάτης είναι εκρηκτικός χαρακτήρας και χρειάζεται ειδική διαχείριση.

Μάρκο Λιβάγια: Τα τετ α τετ με τον Καρντόσο

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της «Live Sport», κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας έχουν γίνει τουλάχιστον δύο τετ-α-τετ ανάμεσα στους δύο άνδρες με στόχο να εξηγήσει ο ένας στον άλλον τι ακριβώς θέλουν και τι μπορούν να περιμένουν, ώστε να υπάρξει καλή συνεργασία.

Αρχικά, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας στο Κίελτσε, όταν και ο Πορτογάλος χρησιμοποιούσε τον Λιβάγια ως επιθετικό, αφού δεν είχε και άλλες λύσεις ανάλογου επιπέδου στα χέριά του), είχε πει στον τεχνικό της ομάδας ότι δεν έχει πρόβλημα να βοηθήσει την Ένωση ως σέντερ φορ. Για όσο χρειαστεί και όποτε χρειαστεί. Τονίζοντας, βέβαια, ότι νιώθει πιο άνετα όταν αγωνίζεται πιο πίσω και ότι θεωρεί πως αποδίδει καλύτερα όταν έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ, αλλά όχι ακριβώς σε ρόλο οργανωτή.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Καρντόσο είχε ακούσει από τον 25χρονο ποδοσφαιριστή να του λέει ότι δεν έχει θέμα να μείνει στον πάγκο αν θεωρεί ο Πορτογάλος τεχνικός ότι κάποιος παίκτης μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Και πως όποτε κληθεί να βοηθήσει θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

Πάντως, ο 47χρονος τεχνικός έχει δείξει ότι υπολογίζει πιο πολύ τον Ζεράλδες για τον ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στο κέντρο και την επίθεση, επειδή θεωρεί ότι είναι καλύτερος οργανωτής. Ανάλογη συζήτηση με του Κίελτσε έγινε και στην Αθήνα, πριν τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια και μετά το φιλικό με την Μπασακσεχίρ, όταν και ο Λιβάγια είχε χρησιμοποιηθεί στα δεξιά, παίρνοντας τη θέση του Βέρντε, που ήταν βασικός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments