Ελλάδα

Αριστοτέλης Ωνάσης: “Ήξερε ποιοι δολοφόνησαν τον γιο του” – Οι αποκαλύψεις του Δημήτρη Λυμπερόπουλου

Αριστοτέλης Ωνάσης: “Ήξερε ποιοι δολοφόνησαν τον γιο του” – Οι αποκαλύψεις του Δημήτρη Λυμπερόπουλου
Αριστοτέλης Ωνάσης: Το μυστικό που κράτησε επτασφράγιστο ο μεγάλος επιχειρηματίας και οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου, Δημήτρη Λυμπερόπουλου στον Νίκο Νικόλιζα.

Αριστοτέλης Ωνάσης: Ο σπουδαίος δημοσιογράφος και άνθρωπος – σκιά του επιχειρηματία, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, “έφυγε” από τη ζωή το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 95 ετών. Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του καριέρας γνώρισε εκατοντάδες προσωπικότητες του εγχώριου και παγκόσμιου τζετ – σετ, ωστόσο κυριότερη όλων, ήταν η φιλία του με τον Αριστοτέλη Ωνάση. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας είχε φτάσει να εκμυστηρευτεί πολλά από τα μυστικά του στον Λυμπερόπουλο, τα οποία επιθυμούσε να βγουν στη δημοσιότητα μόνο μετά τον θάνατό του. Ο δημοσιογράφος, Νίκος Νικόλιζας, ανέφερε ότι στις συνομιλίες που είχε με τον Λυμπερόπουλο, είχε ακούσει αρκετές φορές τις… προειδοποιήσεις του: “Πρόσεξε, μικρέ, αυτά που λέμε θα τα γράψεις μετά τον θάνατό μου. Μη δω τίποτα με ανοιχτά τα μάτια μου, θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα”.

Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος είχε πει χαρακτηριστικά στον Νίκο Νικόλιζα από το δωμάτιο 501 του Θεραπευτικού Κέντρου Αποκατάστασης: “Ο Ωνάσης κάποτε μου είχε πει: “Τα μεγάλα μυστικά βγαίνουν μετά θάνατον”. Και με τον Αρίστο είχαμε υπογράψει χαρτί για κάποια πράγματα που μου είχε εκμυστηρευτεί και θα τα έβγαζα στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του. Τώρα σου εξομολογούμαι κι εγώ αυτό:

Ήρθαν και με βρήκαν οι ιθύνοντες μεγάλης εκδοτικής εταιρείας γερμανικών συμφερόντων πριν ένα μήνα περίπου για να τους πω τα μυστικά του Ωνάση, μυστικά που ο ίδιος μού είχε εκμυστηρευτεί για να βγουν μετά τον θάνατό του. Η επιταγή είχε πάνω πολλά μηδενικά…”.

Ωστόσο, η πιο συγκλονιστική αποκάλυψη είχε να κάνει με το γεγονός πως ο Αριστοτέλης Ωνάσης γνώριζε ποιοι κρύβονται πίσω από τον θάνατο του γιου του, Αλέξανδρου: “Είναι τα μυστικά που ο Ωνάσης μου είχε πει και δεν είχα το θάρρος να τα γράψω γιατί φοβόμουν. Αυτά ήθελαν και γι’ αυτά υπέγραψα συμβόλαιο ότι θα βγουν μετά τον θάνατό μου. Μιλάμε για πολλά χρήματα.Όμως, με πρόλαβε το ισχίο… Ήρθαν οι άνθρωποι και με είδαν κι εδώ στο νοσοκομείο. Ενδιαφέρθηκαν πολύ”, συμπλήρωσε, αποκαλύπτοντας πως ο Αριστοτέλης Ωνάσης γνώριζε από την πρώτη στιγμή τους δολοφόνους του γιου του, όμως φοβόταν πως αν αποκάλυπτε την αλήθεια, θα είχε την ίδια τύχη και η κόρη του, Χριστίνα. Ήξερε τα πάντα και ξέρω τα πάντα… Όλα αυτά θέλουν να γράψω. Το κατάλαβες νεαρέ;”.

Όσο για τη σχέση του Ωνάση με την Κάλλας; Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος ήταν κατηγορηματικός: “Μεγάλο σφάλμα έκανε ο Αρίστος με την Μαρία. Όταν χώρισαν, εμένα φώναξε να μου το πει. Και όταν τα έφτιαξε με την Τζάκι Κένεντι, τότε είπα: “Ωχ, θα ‘χουμε φουρτούνες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments