Ελλάδα

Τα μίνι κινητά που κυκλοφορούν ελεύθερα στις φυλακές (pic)

Τα μίνι κινητά που κυκλοφορούν ελεύθερα στις φυλακές (pic)
Κινητά που δεν εντοπίζονται στους ελέγχους και χωρούν άνετα σε μια παλάμη.

Κινητά που κρύβονται μέσα στην παλάμη, δεν εντοπίζονται και κοστίζουν μόλις 16 ευρώ κάνουν θραύση στα σωφρονιστικά καταστήματα της επικράτειας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Οι κρατούμενοι βρήκαν τρόπο, μέσω των μίνι κινητών, να διατηρούν επικοινωνία με τον έξω κόσμο δίχως να γίνονται αντιληπτοί από τους φύλακες. Πρόκειται για συσκευές που το ύψος τους δεν ξεπερνάει τους 7 πόντους ύψος, κάτι που σημαίνει ότι ένα κινητό τέτοιου είδους χωράει και περισσεύει στην παλάμη του ενός χεριού. Έτσι οι κρατούμενοι, με μεγάλη ευκολία, τα προμηθεύονται είτε από επισκεπτήρια συγγενών και φίλων, είτε από αδειούχους συγκρατούμενούς τους. Δείτε φωτογραφίες από το μίνι κινητό που μπορεί να… χαθεί μέσα σε μια παλάμη.

Όταν οι κρατούμενοι είχαν βιντεοσκοπήσει επιχείρηση της Αστυνομίας

Μετά την παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο με εν ψυχρώ δολοφονίες στον Κορυδαλλό, τα κελιά σουίτες, τις «σέλφι» στα γραφεία των σωφρονιστικών υπαλλήλων και τα πάρτι, ένα ακόμα δείγμα της κατάστασης ήρθε πριν από λίγους μήνες στην επικαιρότητα, μέσα από tovima.gr. Οι κρατούμενοι κατέγραψαν με χαρακτηριστική άνεση σε βίντεο επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές, γελώντας με τις ενέργειες των ένστολων.

Στο βίντεο φαίνονται αλλοδαποί κρατούμενοι-κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής- που κρατούνται για υποθέσεις ναρκωτικών, ληστειών κλπ, να βιντεοσκοπούν τις κινήσεις ομάδας αστυνομικών που προχωρούσαν σε ελέγχους, ύστερα από αιματηρό περιστατικό στην Β΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Η βιντεοσκόπηση μέσα από τα κελιά έγινε με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες, στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε πρόσφατη δικαστική έρευνα για επεισόδια στις φυλακές, έδωσαν ευνοϊκές καταθέσεις για κρατουμένους και αναφέρθηκαν σε συμβάντα «περιορισμένης έκτασης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments