Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στην Κέρκυρα

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στην Κέρκυρα
Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει κοντά σε οικισμό στην περιοχή Κρητικά στη Λευκίμμη στην Κέρκυρα.

Φωτιά τώρα: Στις φλόγες έχει τυλιχθεί η περιοχή Κρητικά στην Κέρκυρα το νότιο σημείο της.  Η φωτιά απειλεί κατοικημένη περιοχή. Οι εστίες είναι αρκετές ενώ η ένταση των ανέμων δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης σύμφωνα με το kerkyrasimera. Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 3 PZL.

Η φωτιά άρχισε στις 15.15 από το Νεοχώρι στην Κέρκυρα και καίει αγροτικές εκτάσεις. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή  έχουν ως αποτέλεσμα η φωτιά να επεκτείνεται πάρα πολύ γρήγορα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι ώστε να συγκεντρωθούν και αν χρειαστεί να εκκενώσουν τα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι. Οι κάτοικοι έχουν βγει από τα σπίτια τους και θα απομακρυνθούν οργανωμένα από την περιοχή, με τη συνδρομή της Αστυνομίας. Τελικά οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και δόθηκε εντολή για εκκένωση των δυο γειτονικών χωριών.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ιονίων νήσων, Ανδρέας Ρίζος, η φωτιά που έκαιγε χορτολιβαδική γη εξελισσόταν μεταξύ τριών μικρών χωριών της Νότιας Κέρκυρας.

Άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και πολιτικές αρχές του τόπου, προχώρησε προληπτικά στην εκκένωση των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν οι άνδρες της Πυροσβεστική Υπηρεσίας με συνδρομή από αέρος τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.«Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρίζος, ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments