Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Στις φλόγες ο Ασπρόπυργος – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Φωτιά τώρα: Στις φλόγες ο Ασπρόπυργος – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιφερειακή λεωφόρο Αιγάλεω.

Φωτιά τώρα: Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει Ασπρόπυργο σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, πλησίον λεωφόρου Νάτο. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και στο σημείο έχουν φτάσει  5 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 5 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. με 10 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 Ε/Π. Δεν υπάρχει απειλή σε κατοικημένη περιοχή σύμφωνα με την πυροσβεστική.

«Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, πλησίον λεωφόρου Νάτο. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 5 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. με 10 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 Ε/Π», αναφέρει η ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ η κυκλοφορία εκτρέπεται στη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων. Λίγο νωρίτερα ένα πυροσβεστικό όχημα που πήγαινε στην περιοχή ανετράπη για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.   Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, πριν από λίγο, στην 5η έξοδο της λεωφόρου ΝΑΤΟ.Οι πυροσβέστες, που κατευθύνονταν προς την περιφερειακή του Αιγάλεω για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο σημείο, διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Mεγάλος κίνδυνος φωτιάς σήμερα

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα Σάββατο 24 Αυγούστου, βρίσκονται σε επιφυλακή έξι περιφέρειες της χώρας, εξαιτίας του υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments