Οικονομία

Moody’s: Αναβολή στην αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου

Moody’s: Αναβολή στην αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου
Moody's: Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη αξιολόγηση, η οποία είχε οριστεί να "βγει" τα ξημερώματα του Σαββάτου, 24 Αυγούστου.

Moody‘s: Όπως συνέβη πριν από έναν χρόνο, τον περασμένο Σεπτέμβρη, έτσι και τώρα, έγινε γνωστό ότι ο οίκος ανέβαλε την προγραμματισμένη για τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Αυγούστου, αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου. Σε έκθεση που είχε κατατεθεί για τη χώρα μας, ο οίκος υπερτόνισε ότι το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας αντανακλά το υψηλό επίπεδο πλούτου της, σε σχέση με τις χώρες που έχουν αντίστοιχο αξιόχρεο. Παράλληλα, τονίστηκε η μέτριου μεγέθους οικονομία της με μέτριο επίπεδο διαφοροποίησης.

Πρόκειται για στοιχεία τα οποία αντισταθμίζονται από την αβεβαιότητα που επικρατεί για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένων των δυσμενών δημογραφικών δεδομένων και των χαμηλών ποσοστών επενδύσεων και αποταμιεύσεων.

Τράπεζα της Ελλάδος: Πλεονασματικό το ταξιδιωτικό ισοζύγιο

Πλεόνασμα 2.424 εκατ. ευρώ εμφάνισε, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Ιούνιο του 2019, έναντι πλεονάσματος 2.095 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Ειδικότερα, αύξηση κατά 16,4% κατέγραψαν τον Ιούνιο του 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2.620 εκατ. ευρώ, έναντι 2.252 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2018, ενώ αύξηση κατά 25,3% παρατηρήθηκε και στις ταξιδιωτικές πληρωμές (Ιούνιος 2019: 197 εκατ. ευρώ, Ιούνιος 2018: 157 εκατ. ευρώ).

Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 16,4%, καθώς η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο του 2018. Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών συνέβαλαν με ποσοστό 84,2% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες και υπεραντιστάθμισαν (153,6%) το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments