Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα

Φωτιά τώρα: Μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα
Φωτιά τώρα: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στα Κύθηρα με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να ενισχύσει τις δυνάμεις της.

Φωτιά τώρα: Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου στα Κύθηρα. Η φωτιά δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή, ωστόσο οι άνθρωποι της πυροσβεστικής ανησυχούν γιατί οι φλόγες κατακαίουν δάσος σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο σε μια κορυφογραμμή. Αυτό σημαίνει ότι το έργο τους είναι δύσκολο καθώς δεν μπορούν να φτάσουν στο σημείο τα οχήματα του σώματος και περιμένουν να ξημερώσει για να έρθουν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Το πρωί της Κυριακής (25/8) η πυροσβεστική αποφάσισε να ενισχύσει τις δυνάμεις της απέναντι στις φλόγες. Πλέον επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες. Συνολικά επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 υδροφόρα και 2 χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.

56 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε 24 ώρες

Συνεχής είναι η μάχη των τμημάτων της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην επικράτεια, με τα πύρινα μέτωπα να ξεσπούν το ένα πίσω από το άλλο. Χαρακτηριστική εικόνα δίνει η τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, η οποία αναφέρει πως στο διάστημα μεταξύ του απογεύματος της Παρασκευής και του Σαββάτου (19:00 με 19:00) ξέσπασαν 56 δασικές πυρκαγιές!

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η άμεση αντίδραση των πυροσβεστών απέβη καθοριστική. Συνολικά επιχείρησαν 693 πυροσβέστες, 273 οχήματα, 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά όλα τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Επίσης, συνδρομή παρείχαν 88 εθελοντές με 27 εθελοντικά οχήματα, 4 μηχανήματα έργου και 13 υδροφόρες των περιφερειών και των ΟΤΑ. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή Ισχυρή είναι και σήμερα η κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε αρκετές περιοχές της χώρας, με κυριότερη εκείνη στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα πάντως με την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος ξεσπάσματος πυρκαγιών θα παραμείνει υψηλός και αύριο, Κυριακή 25 Αυγούστου, σε τρεις περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που φαίνονται στον χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Ανατολική Πελοπόννησος, η Ανατολική Στερεά, η Αττική και η Εύβοια βρίσκονται στην κατηγορία «4» (υψηλού κινδύνου).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης