Αθλητισμός

Ελλάδα – Δομινικανή Δημοκρατία 87-75

Ελλάδα – Δομινικανή Δημοκρατία 87-75
Ελλάδα - Δομινικανή Δημοκρατία: Σ' ένα παιχνίδι γεμάτο εντάσεις και... ξύλο, η Εθνική Ελλάδος νίκησε τη Δομινικανή Δημοκρατία (87-75) και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά «Atlas».

Ελλάδα – Δομινικανή Δημοκρατία: Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο φιλικό παιχνίδι έδωσε στο τουρνουά «Atlas» κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία η εθνική μας ομάδα. Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου αν και δέχτηκαν αρκετό «ξύλο» κατάφεραν να επικρατήσουν με 87-75 και προκρίθηκαν στον τελικό, όπου και θα αντιμετωπίσουν το μεσημέρι της Τρίτης (27/8) την Βενεζουέλα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προβλημάτισε για αρκετά μεγάλο μέρος του παιχνιδιού με την απόδοση του, η οποία αποτέλεσε ένα πρώτης τάξεως καμπανάκι ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ωστόσο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση και «κουβάλησε» την εθνική στα δύσκολα, τελειώνοντας το παιχνίδι με 26 πόντους (7/8 σουτ, 12/14 βολές), 4 ριμπάουντ, 3 μπλοκ και δύο ασίστ, ενώ δέχθηκε ιδιαιτέρως σκληρά μαρκαρίσματα. Γενικότερα, οι παίκτες του Νέστορ Γκαρσία έπαιξαν σκληρά την Εθνική μας και της έδωσαν ένα… μάθημα, για το πως θα την αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοί της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δοκιμάζοντας την υπομονή της, με αποτέλεσμα να μην λείψουν και οι εντάσεις.

Στην πρώτη περίοδο η Ελλάδα δεν είχε βρει ρυθμό στην επίθεση, ενώ στην άμυνα φάνηκε να αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα. Στην επίθεση από την άλλη δεν είχαμε πολλές λύσεις με αποτέλεσμα η μπάλα να πηγαίνει πολλές φορές στα χέρια του Γιάννη Αντετοκούνμπο που είχε 14 πόντους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ οι Δομινικανοί είχαν το προβάδισμα, ωστόσο ένα σερί 9-0 της «γαλανόλευκης» έδωσε τα ηνία στην ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου. Ενδεικτικό ήταν πως στην συνέχεια η Ελλάδα συνέχιζε να απειλεί από το ποστ και τελικά πήγε στο ημίχρονο μπροστά με σκορ 48-47.

Οι παίκτες του Νέστορ Γκαρσία με σταθερά σκληρό (και συχνά αντιαθλητικό παιχνίδι)… πείραζαν το μυαλό της Εθνικής και στην επανάληψη, ενώ οι παίκτες του Σκουρτόπουλου τα είχαν «βάλει» και με τους διαιτητές. Χαρακτηριστικό της όλης έντασης είναι το γεγονός ότι ο Κώστας Παπανικολάου στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου «ξέφυγε» και μούτζωσε έναν εκ των διαιτητών της αναμέτρησης. O MVP του ΝΒΑ έβρισκε σκορ με όποιον τρόπο ήθελε και το προβάδισμα δεν άλλαζε χέρια (60-52 στο 27′). Όμως, τα προβλήματα στη «γαλανόλευκη» περιφερειακή άμυνα άφηναν… ανοιχτή τη συνέχεια (66-61 στο 30′).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο μέχρι και περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη οι Δομινικανοί παρέμεναν κοντά στο σκορ ακόμα και στον έναν πόντο. Από εκεί και πέρα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το… πήρε προσωπικά και «καθάρισε» το ματς δίνοντας τη νίκη στην Ελλάδα με σκορ 87-75.

Τα Δεκάλεπτα: 24-21, 48-47, 66-61, 87-75,

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 5, Καλάθης 7, Μπουρούσης 2, Παπαγιάννης 12, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 6, Παπαπέτρου 10, Βασιλόπουλος 3, Αντετοκούνμπο Γ. 26, Αντετοκούνμπο Θ. 2

Δομινικανή Δημοκρατία (Γκαρσία): Πένα 3, Μεντόζα 13, Λιζ 13, Ρόχας 16, Σουέρο 2, ΝτεΛεόν 2, Βάργκας 2, Ραμόν 3, Σολάνο 5, Ρόμπερτς 7, Γκαρσία 3, Μοντέρο 6

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments