Άποψη

Τι τουρίστες θέλουμε;

Τι τουρίστες θέλουμε;
Ένας από τους βασικούς κανόνες στον τομέα του τουρισμού είναι εκείνος που λέει: “ανάλογα με το τι προορισμός είσαι ανάλογους τουρίστες θα έχεις”.

Με βάση τον παραπάνω κανόνα οι καλοί τουρίστες και εννοούμε εκείνοι που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη και θα ξοδέψουν χρήματα και όχι εκείνοι που θα αγοράσουν ένα all inclusive πακέτο και δεν θα πάρουν ούτε σουβενίρ- επιλέγουν προορισμούς που θα είναι οργανωμένοι, που η τιμή θα είναι ισάξια της ποιότητας και που θα έχουν επιλογές για το πως θα περάσουν τις ημέρες των διακοπών τους.

Η επιλογή του πρώην Εμίρη του Κατάρ, σείχη Χαμάντ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θανί να έρθει για δέκατη μπορεί και δωδέκατη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα να ξεκινήσει από την Κέρκυρα για να καταλήξει στο Αιγαίο κάτι δείχνει για την Ελλάδα και τον τουρισμό της.

Όπως και η επιλογή του πρίγκιπα του Μονακό Αλβέρτου να απολαύσει φρέσκο ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες στην Πάτρα δείχνει πως η Ελλάδα έχει κατακτήσει φανατικούς “πελάτες” που κάθε καλοκαίρι έστω και για λίγες ημέρες θα έρθουν για να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα, το καλό φαγητό και τη φιλοξενία.

Κατά την άποψή μου τέτοιου είδους τουρίστες θέλουμε για να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η “βαριά βιομηχανία” της Ελλάδας δουλεύει παράγοντας χρήμα και θέσεις εργασίας. Και για να έχουμε τέτοιου είδους τουρίστες που και διαφημίζουν την Ελλάδα αλλά και αφήνουν και χρήματα θα πρέπει οι επιχειρηματίες του χώρου να σκεφτούν αν η ποιότητα του προϊόντος τους είναι ισάξια της τιμής που ζητούν.

Και ειδικά αυτό θα πρέπει να το σκεφτούν όσοι δραστηριοποιούνται κυρίως σε Μύκονο αλλά και σε άλλα κυκλαδονήσια που σε κάποιες περιπτώσεις ο τουρίστας πληρώνει 920 ευρώ για μια μπριζόλα!

Και θα πει κάποιος ότι στην “ελεύθερη αγορά” ο κάθε επιχειρηματίας χρεώνει όσο θέλει το προϊόν του. Ναι αλλά τουλάχιστον αυτό που προσφέρει να έχει την ανάλογη τιμή.

Γιατί φέτος εκατομμύρια τουρίστες ΔΕΝ ήρθαν στην Ελλάδα αλλά προτίμησαν την Τουρκία, την Αίγυπτο ακόμη την Αλβανική ριβιέρα για διακοπές, αφού στην Ελλάδα ένα δωμάτιο που πριν ένα χρόνο είχε 100 ευρώ φέτος χωρίς ανακαίνιση, χωρίς καμία αλλαγή το πλήρωνες 130 και 140 ευρώ τη βραδιά.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι τι τουρίστες θέλουμε αλλά και τι έχουμε να τους προσφέρουμε?

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments