Video

Star Wars: Το νέο τρέιλερ άφησε άφωνους τους φανατικούς του franchise

Star Wars: Το νέο τρέιλερ άφησε άφωνους τους φανατικούς του franchise
Star Wars: Το τρέιλερ του "Rise of The Skywalker" άφησε άφωνους τους φίλους του franchise με την τελευταία του σκηνή.

Star Wars: Τις τελευταίες μέρες η Disney προχώρησε σε πολλές ανακοινώσεις. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μη δώσει ένα…τυράκι στους φίλους του Star Wars. Για την ακρίβεια έχει έδωσε στη δημοσιότητα το τρέιλερ της νέας ταινίας με την ονομασία “Rise of The Skywalker”. Το βίντεο ξεκινάει με μια αναδρομή σε σκηνές που συμμετέχουν τα μέλη της οικογένειας Skywallker από παλιότερες ταινίες του franchise.

H σκηνή που σίγουρα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις μέχρι να βγει η ταινία στους κινηματογράφους είναι αυτή που δείχνει τη Rey με μαύρη κουκούλα να κρατάει ένα κόκκινο lightsaber με δύο άκρες, παρόμοιο με αυτό του Darth Maul. Αυτή η σκηνή αφήνει να εννοηθεί ότι η πρωταγωνίστρια θα αφήσει την σκωπτική πλευρά της δύναμης να την κυριεύσει. Βέβαια δεν είναι η πρώτο φορά που το μοντάζ ενός τρέιλερ μας έχει δώσει λάθος εντυπώσεις.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ

Λίγα λόγια για το Star Wars

Το σύμπαν του Star Wars επίσημα έχει τεράστιο χρονολογικό εύρος και οι πρώτες ιστορίες που περιγράφονται είτε σε νουβέλες είτε σε κόμικς ξεκινάνε από το 5000 ΠΜΓ (Πριν τη Μάχη του Γιάβιν) και φτάνουν μέχρι και το 100ΜΜΓ (Μετά τη Μάχη του Γιάβιν) ενώ γίνονται αναφορές σε χρονολογίες δημιουργίας του σύμπαντος κοντά στο 7.500.000 ΠΜΓ. Οι ταινίες εξελίσσονται σε ένα πολύ μικρό μέρος αυτού, συγκεκριμένα από το 32 ΠΜΓ μέχρι το 4 ΜΜΓ, όπου εξιστορείται πρωτίστως η ζωή του Άνακιν Σκαϊγουώκερ και το πώς από Τζεντάι μετατρέπεται σε Νταρθ Βέιντερ, αλλά τελικά βρίσκει την εξιλέωση σώζοντας το γιο του, Λουκ Σκαϊγουώκερ, από τον Νταρθ Σίντιους.

Tριάντα χρόνια μετά τον θάνατο του Νταρθ Βέιντερ μια νεαρή ρακοσυλλέκτρια, η Ρέι, ανακαλύπτει ότι είναι ευαίσθητη στην Δύναμη και αναπτύσσει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τον εγγονό του Άνακιν , Μπεν Σόλο, ο όποιος ακολουθώντας λανθασμένα τα χνάρια του παππού του έχει παρασυρθεί στην σκοτεινή πλευρά και έχει πάρει το όνομα Κάιλο Ρεν.

To Star Wars δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιστημονική φαντασία, καθώς επικεντρώνεται περισσότερο σε ρομαντικά στοιχεία και δραματικές επικές μάχες. Επίσης υπάρχει αρκετά το μυστικιστικό στοιχείο με τη Δύναμη που “μαγικά” δίνει όλες αυτές τις δυνάμεις στους Τζεντάι. Ο Λούκας έχει συνδυάσει φουτουριστικά στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και παλιά τεχνολογία (ρετροφουτουρισμός). Σε κάθε ταινία αναγράφεται η πρόταση “A long time ago, in a Galaxy far, far away…”.

Ο Τζορτζ Λούκας έχει δηλώσει ότι ο Πόλεμος των Άστρων είναι μια ταινία που συνοδεύει τη μουσική, όχι το αντίστροφο. Η μουσική όλων των ταινιών έχει γραφτεί από τον συνθέτη Τζων Γουίλιαμς και πολλά θέματα που έχουν παιχτεί στις ταινίες αποτελούν πλέον μονόλιθους κινηματογραφικών θεμάτων, άμεσα αναγνωρίσιμα και συνδεδεμένα με συγκεκριμένους χαρακτήρες της ταινίας. Κινούνται ως επί των πλείστων σε μοτίβα όμοια αυτών της όπερας του Ρίχαρντ Βάγκνερ τα οποία συνδέονται μεταξύ τους πολύ συχνά. Μια μετατροπή του κλασσικού θέματος του Επεισοδίου 4 αποτελεί το κεντρικό θέμα σε κάθε ταινία.

Από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία στο σύμπαν του Πολέμου των Άστρων είναι η Δύναμη. Αυτή δίνει στους Τζεντάι διάφορες δυνάμεις, από τηλεπάθεια και τηλεκίνηση μέχρι ψυχομέτρηση, υπεράνθρωπη φυσική κατάσταση και τη δυνατότητα πρόβλεψης του μέλλοντος. Περιγράφεται από τον Γιόντα ως ένα πεδίο που δίνει ζωή και είναι παντού. Ο μεγαλύτερος φόβος ενός Τζεντάι είναι να παρασυρθεί από τη Σκοτεινή πλευρά της Δύναμης, η οποία αναδύεται μέσω των αρνητικών συναισθημάτων, δηλαδή φόβος, μίσος, οργή κτλ. Ανάλογα με το ποια πλευρά της Δύναμης χρησιμοποιεί ο Τζεντάι, έχει και τις ανάλογες δυνάμεις. Στις ταινίες δίνεται η εντύπωση ότι η σκοτεινή πλευρά είναι ευκολότερη, αλλά δεν είναι πιο δυνατή και αυτό είναι θέμα διαμάχης μεταξύ Τζεντάι και Σιθ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments