Ελλάδα

Αγκίστρι: Εγκαινιάστηκε το νέο λιμάνι του νησιού

Αγκίστρι: Εγκαινιάστηκε το νέο λιμάνι του νησιού
Αγκίστρι: Παραδόθηκε στους κατοίκους η επέκταση του μώλου στη Σκάλα. Η δήλωση της Ρένας Δούρου.

Αγκίστρι: Την επέκταση και διαμόρφωση του μώλου στη Σκάλα Αγκιστρίου, προϋπολογισμού 2.215.000 ευρώ, παρέδωσαν σήμερα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, και ο δήμαρχος Αγκιστρίου, Γιάννης Αθανασίου, παρόντος και του νέου δημάρχου Αίγινας, Γιάννη Ζορμπά. Το νέο λιμάνι θα συμβάλει δυναμικά στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας και κατ΄ επέκταση στην οικονομία της Αττικής, επισημάνθηκε από την περιφερειάρχη και από όλους του φορείς. «Κάνουμε πράξη μια υπόσχεση και δείχνουμε τον τρόπο με τον οποίο η Διοίκηση της Περιφέρειας αντιλαμβανόταν τη στήριξη της νησιωτικότητας. Πλέον, το νησί έχει ασφαλές και λειτουργικό λιμάνι», δήλωσε η Ρένα Δούρου.

Αγκίστρι: Οι παραλίες του νησιού

Στο νησί υπάρχουν πολλές και όμορφες παραλίες με πιο σημαντικές:

  • Τη Σκάλα, μια αμμουδερή και άβαθη τουριστική παραλία στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Εκεί βρίσκεται και το φυσικό λιμάνι στο οποίο καταπλέουν τα φέρι μποτ της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Πειραιά και την Αίγινα. Πάνω στην παραλία της Σκάλας βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και καφετέριες.
  • Την παραλία Μεγαλοχώρι, που είναι η αμμώδης παραλία στον οικισμό Μεγαλοχώρι ή Μύλο, τη χώρα του νησιού στον βορρά.
  • Τη Δραγωνέρα, μια βοτσαλωτή παρθένα παραλία στην δυτική πλευρά του νησιού η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη με δρόμο. Είναι περιτριγυρισμένη με δάσος πεύκων και στο αριστερό μέρος υπάρχει μια υπαίθρια καντίνα.
  • Τις γειτονικές παραλίες Σκληρή και Χαλικιάδα, οι οποίες βρίσκονται δυτικά, ακολουθώντας το στενό μονοπάτι από το Λιμάνι της Σκάλας όπου φτάνει το πλοίο από Αίγινα/Πειραιά. Πρώτη είναι η παραλία Σκληρή και μετά η τελείως απομονωμένη παραλία της Χαλικιάδας. Η παρθένα παραλία της Χαλικιάδας είναι παραλία γυμνιστών και επειδή είναι εντελώς απομονωμένη και δύσκολα προσβάσιμη.
  • Τη Μάρεζα, μια παραλία-βράχος πάνω στην θάλασσα, ιδανικός για βουτιές, που βρίσκεται δυτικά του νησιού, στο χωριό Λιμενάρια.
  • Την Απονήσο, μια αβαθη παραλία ανάμεσα από το ιδιωτικό νησί της Απόνησου και το Αγκίστρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments