Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη

Φωτιά τώρα: Μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη
Φωτιά τώρα: Η πυρκαγιά καίει σε θαμνώδη έκταση, αλλά εκτιμάται ότι δεν απειλούνται κατοικίες.

Φωτιά τώρα: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή της Καβησού, του δήμου Αλεξανδρούπολης, για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 18.30. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η φωτιά καίει σε θαμνώδη έκταση, όχι πολύ μακριά από τον οικισμό, αλλά παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, εκτιμάται ότι δεν απειλούνται κατοικίες.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρεί, με ρίψεις νερού από αέρος, το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», της Αλεξανδρούπολης, ενώ από εδάφους για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις της Αλεξανδρούπολης, του Σουφλίου, του Διδυμοτείχου και της Κομοτηνής. Ειδικότερα κινητοποιήθηκαν 39 πυροσβέστες, 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2019

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες αλλά και τις περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών οι οποίοι αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιάς για αύριο, Πέμπτη 29 Αυγούστου, με στόχο να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν ξεσπάσματα πυρκαγιών. Στον χάρτη που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία «4» (πολύ υψηλός κίνδυνος) είναι οι εξής:

  • Αττικής
  • Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
  • Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία)

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ο χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments