Lifestyle

Δημήτρης Πιατάς: “Δεν έχω κάνει διακοπές για 46 χρόνια”

Δημήτρης Πιατάς: “Δεν έχω κάνει διακοπές για 46 χρόνια”
Δημήτρης Πιατάς: Η εξομολόγηση του γνωστού ηθοποιού. Τι είπε για τις... διακοπές που δεν κάνει και για το "όπλο" του χιούμορ.

Δημήτρης Πιατάς: Άκρως εξομολογητικός και με αρκετή δόση χιούμορ στα λεγόμενά του ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος μίλησε στο περιοδικό People και τη Φανή Πλατσατούρα. Ξεχωρίζουν οι ατάκες του για τη δουλειά, για τα σερί… καλοκαίρια που δεν έκανε και για το φάσμα της ανεργίας, στο οποίο δεν έχει βρεθεί ποτέ.

Πόσα χρόνια ηθοποιός;

46 χρόνια ηθοποιός. 46 καλοκαίρια που δεν έχω κάνει διακοπές.

Σκληρό αυτό…

Γιατί μου συνέβη το οξύμωρο να είμαι ένας ηθοποιός που δεν αντιμετώπισε ποτέ το φάσμα της ανεργίας. Ίσως ήμουν αγαπητός κι με ήθελαν στους θιάσους τους και δεν εννοώ τα τελευταία χρόνια αλλά απ’ όταν πρωτομπήκα στην περιπέτεια του θεάτρου: χαριτωμένο παιδί με δυο τεράστια γουρλωτά μάτια. Και πολύ χιούμορ!

Καλή διαφυγή το χιούμορ;

Άμυνα μεγάλη! Ήμουν πάντοτε ο χιουμορίστας της παρέας. Ένα έξυπνο αστείο θα το χειροκροτήσω πρώτος. Φτάνει να είναι έξυπνο. Τα ανέκδοτα δεν μπορώ ούτε να τα ακούσω. Τα θεωρώ κατασκευασμένα. Fast food γέλιο.

Αν ρωτήσω τους φίλους σου για σένα, τι θα μου πουν;

Ρώτησέ τους! (γέλια)

Σου έχουν βγάλει κάποιο παρατσούκλι;

Επίσης, ρώτησέ τους! (γέλια)

Τι έχει απομείνει από το χαριτωμένο αγόρι με τα γουρλωτά μάτια;

Παραμένω αυτό το παιδί! Έχω την πολυτέλεια να κάνω μια δουλειά που είναι παιχνίδι. Δεν μπορείς να το καταργήσεις αυτό. Αν το καλοσκεφτείς, τι κάνουμε; Σκηνικά, λέμε ψέματα. Υποδυόμαστε ρόλους που δεν είμαστε εμείς. Όσοι υπηρετούμε την κωμωδία, φέρουμε ευφορική κατάσταση στο κοινό. Για να την φέρεις πρέπει να την διαθέτεις κιόλας. Είναι ανωμαλία αλλιώς.

Πώς το κάνετε αυτό το πράγμα όλοι οι ηθοποιοί; Μπορεί να σας βασανίζουν χίλια δυο προβλήματα και ξαφνικά είναι σαν να πατάτε ένα κουμπί, ανεβαίνοντας στη σκηνή, και εξαφανίζονται όλα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκείνη τη στιγμή.

Είναι αναγκαίο κακό. Ή καλό. Όταν ανεβαίνεις στη σκηνή, εκτίθεσαι. Μην νομίζεις ότι μπορεί να το κάνει ο καθένας αυτό. Επειδή υπήρξα και δάσκαλος υποκριτικής το πρώτο μάθημα που έκανα στους μαθητές μου ήταν να τους πω: «μπορείτε να εκτεθείτε;», «μπορείτε να αυτογελοιοποιηθείτε;», «μπορείτε επειδή αγαπάτε τον εαυτό σας, να τον μισήσετε σκηνικά;», «μπορείτε να ξευτιλιστείτε σκηνικά;». Αν το πετύχεις αυτό, είσαι ηθοποιός!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments