Διεθνή

Brexit: Κοινό μέτωπο κατά του Μπόρις Τζόνσον – Στους δρόμους οι Βρετανοί

Brexit: Κοινό μέτωπο κατά του Μπόρις Τζόνσον – Στους δρόμους οι Βρετανοί
Brexit: Η στάση του Μπόρις Τζόνσον και η "σταγόνα" που "ξεχείλισε" το "ποτήρι" με την απόφαση περί αναστολής των εργασιών του κοινοβουλίου.

Brexit: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει καταφέρει να κινητοποιήσει… τη μισή Βρετανία εναντίον του. Αιτία; Η απόφαση περί αναστολής του κοινοβουλίου, η οποία βρήκε αντίθετη σύσσωμη την αντιπολίτευση. Οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατηγορούν ευθέως τον πρωθυπουργό για άσκηση αντιδημοκρατικής πολιτικής και μέσω κοινής τους ανακοίνωσης κάλεσαν τον Τζόνσον είτε να ανακαλέσει την απόφασή του, είτε να τη θέσει στη Βουλή των Κοινοτήτων. «Η άποψή μας είναι ότι η πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων δεν υποστηρίζει αυτή την αναστολή και ζητούμε από τον πρωθυπουργό να αναστρέψει την απόφασή του άμεσα, ή να επιτρέψει στους βουλευτές να ψηφίσουν για το κατά πόσο θα πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο», τονίζεται στην ανακοίνωση που φέρει τις υπογραφές του Εργατικού Κόμματος, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων, της Ανεξάρτητης Ομάδας για την Αλλαγή, του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας αλλά και του Κόμματος Ουαλίας.

Παράλληλα, οι ηγέτες της βρετανικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι: “Δεν υπάρχει εντολή από τον λαό για ένα καταστροφικό Brexit χωρίς συμφωνία και ότι ο πρωθυπουργός κλείνει το κοινοβούλιο με μοναδικό στόχο να εμποδίσει τους βουλευτές να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη. Οι ψηφοφόροι στερούνται της ευκαιρίας, διά των αντιπροσώπων τους, να αναγκάσουν την κυβέρνηση να λογοδοτεί, να πάρουν σημαντικές αποφάσεις και να διασφαλίσουν ότι υπάρχει νομική βάση για οποιαδήποτε ενέργεια δρομολογείται”.

Διαδηλώσεις κατά της απόφασης Τζόνσον

Η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον για την αναστολή των εργασιών του Κοινοβουλίου δεν προκάλεσε μόνο την οργή της αντιπολίτευσης, αλλά και των πολιτών. Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλες συγκεντρώσεις σε πόλεις – κλειδιά, όπως το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Εδιμβούργο, στις οποίες κυριαρχούν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού, με τον βρετανικό λαό να ζητά την αναστολή της απόφασής του. Την ίδια στιγμή, στον ιστότοπο petition.parliament.uk, το κείμενο κατά της απόφασης για την αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1.5 εκατομμύριο υπογραφές. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκεί η συγκέντρωση 100.000 υπογραφών για την πρόκληση κοινοβουλευτικής συζήτησης.

Το “f@ck off” του Χιου Γκραντ

Κατά του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στράφηκε ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ, Χιου Γκραντ, μέσω μιας οργισμένης και επιθετικής ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Συγκεκριμένα, ο διάσημος ηθοποιός «απάντησε» σε ένα βίντεο του Μπόρις Τζόνσον, το οποίο συμπεριέλαβε στην ανάρτησή του, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, αλλά και βρισιές κατά του Βρετανού Πρωθυπουργού.

Στο βίντεο ο Μπόρις Τζόνσον μιλά για το Brexit και για τους στόχους της νέας κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως δεν θα περιμένει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου για να οδηγήσει τη χώρα μπροστά και ο Χιου Γκραντ εξοργίζεται. Η ανάρτηση του ηθοποιού έγινε μετά από την απόφαση του Τζόνσον να κλείσει τη βουλή έως και δύο περίπου βδομάδες πριν από το Brexit, κάτι που προκάλεσε σε κατακραυγή του από μεγάλη μερίδα πλήθους της Βρετανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments