Αθλητισμός

Μουντομπάσκετ: “Καθάρισαν” εύκολα τα φαβορί

Μουντομπάσκετ: “Καθάρισαν” εύκολα τα φαβορί
Μουντομπάσκετ: Με άνετες νίκες ξεκίνησαν την προσπάθεια τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο τα φαβορί της διοργάνωσης. Απίθανη ανατροπή από το Πουέρτο Ρίκο, νίκη και για την οικοδέσποινα Κίνα.

Μουντομπάσκετ: Κανένα πρόβλημα δεν είχε η Σερβία στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του Σαββάτου (31/8) κόντρα στην αδύναμη Ανγκόλα. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς επικράτησαν με 105-59 της Ανγκόλας στο “Foshan International Sports and Cultural Arena” στην πόλη Φοσάν, για τον 4ο όμιλο. Με 6/7 τρίποντα στην 1η περίοδο, εκ των οποίων τα 3/3 σημείωσε ο πρώτος σκόρερ των Σέρβων Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (24π. με 5/7 τρίποντα), έθεσαν νωρίς τις βάσεις για ένα ξεκίνημα με το… δεξί στα παρκέ της Κίνας.

Μουντομπάσκετ: Ξεκίνημα με νίκη για Πολωνία – Πήρε το ντέρμπι η Ρωσία

Με πέντε παίκτες της να σημειώνουν διψήφιο νούμερο πόντων και ευστοχία από τη γραμμή των βολών, η Πολωνία έφτασε άνετα στη νίκη με 80-69 επί της Βενεζουέλας στην “Cadillac Arena” του Πεκίνου, στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου, στο Μουντομπάσκετ 2019.

Από την άλλη η Ρωσία αν και αγχώθηκε αρκετά, κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στην Νιγηρία στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ, στο μοναδικό ίσως παιχνίδι που το αουτσάιντερ επικράτησε του φαβορί. Η Ρωσία τον πολλών απουσιών, σημείωσε αγχωτική νίκη με 82-77 επί της Νιγηρίας στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ 2019. Τέσσερις παίκτες της ομάδας του Μπαζάρεβιτς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Έτσι η ομάδα Μπαζάρεβιτς πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έχοντας ως «μπροστάρη» τον εξαιρετικό Μιχαήλ Κουλάγκιν, ο οποίος παρά τα σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων του δεν λύγισε.

Μουντιμπάσκετ: Απίθανη ανατροπή από το Πουέρτο Ρίκο – Η Ιταλία «πάτησε» τις Φιλιππίνες

«Έπεσαν κορμιά» στο “Guangzhou Gymnasium”, εκεί που το Πουέρτο Ρίκο πέτυχε απίστευτη ανατροπή και νίκη με 83-81 επί του Ιράν στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου. Το Ιράν ήταν ανώτερο από το Πουέρτο Ρίκο για 35 λεπτά και βρισκόταν στο παρά… ένα πριν την πρώτη νίκη του στην πρεμιέρα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου σε 3 συμμετοχές στην ιστορία του, η οποία θα ήταν και η 3η νίκη συνολικά για το Ιράν διαχρονικά στη διοργάνωση. Όμως, ο 32χρονος σούτινγκ γκαρντ Νταβίντ Ουέρτας είχε άλλα σχέδια! Με 32 πόντους και 5/7 τρίποντα έφερε την ανατροπή, ενώ ο Χαβιέρ Μοχίκα ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο καλάθι σε νεκρό χρόνο.

H Ιταλία δεν άφησε ενδεχόμενο αμφισβήτησης στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ και διέλυσε τις Φιλιππίνες με 108-62. Σημειώνεται ότι το παιχνίδι είχε… τελειώσει από το πρώτο δεκάλεπτο, αφού οι Ιταλοί τελείωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με 37 πόντους, έναντι 8 των αντιπάλων τους.

Μουντομπάσκετ: Άνετες νίκες για Κίνα, Ισπανία και Αργεντινή

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Μουντομπάσκετ 2019 η οικοδέσποινα Κίνα. Με ηγέτη τον έμπειρο και με τεράστια θητεία στο ΝΒΑ Γι Γιανλιάν (19π., 8ρ.) και άξιο συμπαραστάτη τον Αϊλούν Γκουό (17π., 9ασ.), οι Κινέζοι πήραν τους πρώτους δύο βαθμούς τους στην “Cadillac Arena” του Πεκίνου.

Η Ισπανία μπορεί να ξεκίνησε… μουδιασμένα στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ, κόντρα στην Τυνησία, ωστόσο όταν πήρε… μπρος στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι τελείωσε. Η«φούρια ρόχα» συνέτριψε 101-62 την Τυνησία, έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και συγκεκριμένα τους Ρούμπιο (17π.), Γιουλ (16π.), Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (13π.), Κλαβέρ (12π.), Ρίμπας (12π.) και Γκασόλ (10π.).

Η Αργεντινή επικράτησε 95-69 της Νότιας Κορέας, στην πρεμιέρα της στο Μουντομπάσκετ, για τον δεύτερο όμιλο. Πέντε παίκτες της «αλμπισελέστε» ολοκλήρωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Λαπροβίτολα να ήταν πρώτος σκόρερ με 17π., τον Σκόλα να τον ακολουθεί με 15π. και 9 ριμπάουντ, τον Ντεκ με 12π. και τους Καμπάτσο και Βιλντόσα να είχαν από 11 και 10 πόντους ο καθένας. Από τους Ασιάτες, σχεδόν μόνος του… πάλευε ο Ρα με 31 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ στους 15π. σταμάτησε ο Λι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments