Διεθνή

Τέξας: Νέο μακελειό με πέντε νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Τέξας: Νέο μακελειό με πέντε νεκρούς και πολλούς τραυματίες
Τέξας: Ένας ένοπλος άντρας άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αποτέλεσμα να αφαιρέσει τη ζωή από πέντε άτομα πριν πέσει νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.

Τέξας: Με τις μνήμες από το Οχάιο να είναι ακόμα νωπές η Αμερική έχει βυθιστεί και πάλι στο πένθος. Ένας ένοπλος άντρας άρχισε να πυροβολεί όποιον βρέθηκε μπροστά του με αποτέλεσμα να σκοτώσει πέντε άτομα και να τραυματίσει άλλους 21. Οι αστυνομία αναγκάστηκε να ανταποδώσει τα πυρά και ο δράστης έπεσε νεκρός. Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν τρεις αστυνομικοί και ένα παιδάκι μόλις δυο ετών.

Το νοσοκομείο του Τέξας στο οποίο μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, αναφέρει ότι επτά από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Για την ώρα η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει το όνομα του δράστη ούτε ποιο ήταν το κίνητρό του. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα και σύντομα θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το προφίλ του δράστη. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα είναι η ηλικία του.

Πως ξεκίνησε το μακελειό

Όλα ξεκίνησαν όταν οι άνθρωποι της αστυνομίας επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο. Ο οδηγός όχι απλά αρνήθηκε να σταματήσει, αλλά ενώ οδηγούσε άρχισε να πυροβολεί τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον έναν από αυτούς. Ο ένοπλος συνέχισε την πορεία του προς την πόλη Οντέσα του Τέξας και πυροβόλησε άλλο ένα άνθρωπο. Στη συνέχεια, κυκλοφορούσε στην πόλη, πυροβολώντας αδιακρίτως, περνώντας από εμπορικά κέντρα.

Ο δράστης εγκατέλειψε το όχημά του, έκλεψε ένα φορτηγάκι και συνέχισε να πυροβολεί. Αυτό προκάλεσε αρχικά το μπέρδεμα ότι οι αρχές είχαν να κάνουν με δύο ενόπλους, ενώ γινόταν καταδίωξη. Τελικά, ο δράστης πέρασε από συγκρότημα κινηματογράφου, όπου έγινε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στο πάρκινγκ και έπεσε νεκρός. Αυτό ήταν το δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς με πολλά θύματα στο Τέξας, μέσα στον Αύγουστο. Στις αρχές του μήνα ένας ένοπλος είχε σκοτώσει 22 ανθρώπους, όταν άνοιξε πυρ στο Ελ Πάσο. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter: «Μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό Δικαιοσύνης για τα πυρά στο Τέξας. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και το FBI έχουν κινητοποιηθεί πλήρως»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments