Ελλάδα

Προσφυγικό: Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο πλοίο από τη Λέσβο

Προσφυγικό: Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο πλοίο από τη Λέσβο
Προσφυγικό: "Έδεσε" στις 8 το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πλοίο "Aqua Blue", το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Μόρια.

Προσφυγικό: Πριν από λίγη ώρα, έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Aqua Blue, το δεύτερο πλοίο από τη Λέσβο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια. Στο δεύτερο δρομολόγιο βρέθηκαν 720 επιβάτες, που θα φιλοξενηθούν σε ειδικά διαμορφωμένες δομές στη Βόρεια Ελλάδα. Εξ αυτών, οι 379 θα μεταφερθούν στη Νέα Καβάλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο πλοίο κατέπλευσε το απόγευμα της Δευτέρας, μεταφέροντας 640 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια, που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με 21 λεωφορεία στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, όπου έχουν στηθεί 200 σκηνές για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Η μεταφορά πραγματοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής των αποφάσεων της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, που έγινε το περασμένο Σάββατο. Περίπου 1.000 από τους μετακινούμενους, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα εγκατασταθούν στη δομή της Νέας Καβάλας και οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε διαφορές δομές της Βόρειας Ελλάδας. Η μετακίνηση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις δομές φιλοξενίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας είναι προσωρινή και πριν το τέλος του μήνα θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Για το διάστημα της παραμονής τους στη Νέα Καβάλα, οι όποιες επιβαρύνσεις στην τοπική κοινωνία σε θέματα καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών υγείας και νερού θα αντιμετωπιστούν άμεσα», αναφέρει το υπουργείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments