Οικονομία

Υπουργείο Οικονομικών: Το σχέδιο για την αποτροπή επιθέσεων στους εφοριακούς

Υπουργείο Οικονομικών: Το σχέδιο για την αποτροπή επιθέσεων στους εφοριακούς
Υπουργείο Οικονομικών: Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση σχετικά με τα περιστατικά επιθέσεων κατά των ελεγκτών της ΑΑΔΕ. Λαμβάνει μέτρα το υπουργείο Οικονομικών κατά των... νταήδων.

Υπουργείο Οικονομικών: Έντονος είναι ο προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχετικά με τα δεκάδες περιστατικά που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα εκείνο στην Κερκίνη, όπου υπήρξε καταγγελία ελεγκτών της ΑΑΔΕ για επίθεση από 50 καλεσμένους σε γαμήλιο γλέντι. Όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερο αυξάνονται τα περιστατικά και όπως γίνεται αντιληπτό, υπάρχει ανάγκη ανάληψης δράσεων για την αποτροπή μελλοντικών συμβάντων. Η κυβέρνηση και η ΑΑΔΕ δεν θέλουν να έρθουν ξανά απέναντι σε καταγγελίες όπως εκείνη στην Κερκίνη, αλλά και σε Ρέθυμνο (όπου ελεγκτής υπέστη ρήξη τυμπάνου), Μαγνησία, οπότε υπάρχουν σκέψεις για επιβολή πιο αυστηρών ποινών στους παραβάτες.

Σύμφωνα με το υπάρχον πλαίσιο, η ελαφριά βλάβη τιμωρείται με παροχή κοινωνικής εργασίας, ενώ η απλή σωματική βλάβη με ποινή φυλάκισης έως δύο έτη. Το αρνητικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι οι παραπάνω ποινές προβλέπονται για την εφαρμογή τους σε γενικό πλαίσιο, χωρίς να υπάρχει ειδική πρόβλεψη για δημοσίους υπαλλήλους -στην περίπτωση αυτή εφοριακούς- που βρίσκονται εν ώρα εργασίας. Η κυβέρνηση επιθυμεί να επιβάλλει αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις, μαζί με πρόστιμα, ούτως ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά. Πάντως, βάσει του ισχύοντας πλαισίου, η τιμωρία του “λουκέτου” διάρκειας ενός μήνα για όσους παραβαίνουν το νόμο, δεν φαίνεται να αποθαρρύνει όσους λειτουργούν δια της βίας.

Τι συνέβη στο γαμήλιο γλέντι στις Σέρρες

Ακόμη ένα περιστατικό προπηλακισμού εφοριακών εξελίχθηκε το περασμένο Σάββατο σε πολυχώρο διασκέδασης στην Κερκίνη Σερρών, όπως κατήγγειλε ο γραμματέας του Συλλόγου Εφοριακών Σερρών κ. Δημήτρης Σαϊτανούδης. Όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα όταν δυο εφοριακοί μπήκαν στον πολυχώρο εκδηλώσεων χωρίς να γνωρίζουν ότι βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλιο γλέντι. Σύμφωνα με τον κ. Σαϊτανούδη «κινήθηκαν διακριτικά προς την κουζίνα, ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη για την ταυτότητά τους και για τον έλεγχο. Εκείνος εξοργίστηκε, άρπαξε το μικρόφωνο και ενημέρωσε τους θαμώνες ότι ήρθε η εφορία και πως το κατάστημα θα σταματήσει το σερβίρισμα μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Βρίζοντας ήρθε πίσω στην κουζίνα.

Τον ακολούθησαν 40 με 50 θαμώνες οι οποίοι άρχισαν να προπηλακίζουν τους εφοριακούς με την παρότρυνση του ιδιοκτήτη» συμπληρώνει την περιγραφή του τι συνέβη ο κ. Σαϊτανούδης μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, ο ένας από τους δύο συναδέλφους του πήγε στο νοσοκομείο Σερρών με διάσειση και μώλωπες προσθέτοντας ότι «έχει και φωτογραφίες με το σκισμένο πουκάμισο και το κουρελιασμένο παντελόνι».

Διαφορετική, ωστόσο, είναι η εκδοχή του ιδιοκτήτη του πολυχώρου ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν αρνήθηκε τον έλεγχο και πως ήταν ο πατέρας του γαμπρού που ζήτησε από τους εφοριακούς να αποχωρήσουν για να μην «χαλάσουν» το γλέντι. Κατά πληροφορίες αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του πολυχώρου με τις κατηγορίες της αντίστασης αλλά και της παράνομης κατακράτησης και η υπόθεση έλαβε το δρόμο της Δικαιοσύνης. Την ερχόμενη Πέμπτη στο Πλημμελειοδικείο Σερρών θα εξεταστούν οι εκδοχές τόσο του ιδιοκτήτη όσο και των εφοριακών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments