Πολιτική

Γιώργος Βαρεμένος: «Είστε έτοιμοι να εκτεθείτε στη ΔΕΘ;»

Γιώργος Βαρεμένος: «Είστε έτοιμοι να εκτεθείτε στη ΔΕΘ;»
Γιώργος Βαρεμένος: Η απάντηση του Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών.

Γιώργος Βαρεμένος:» Αν η κυβέρνηση επιμένει να αμφισβητεί το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και των ίδιων των αριθμών που το καταδεικνύουν, τότε αυτό που θα καταφέρουν είναι να εκτεθούν στην Έκθεση Θεσσαλονίκης,» σημείωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος απαντώντας σε  δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή για το μετρό Θεσσαλονίκης και τον ΟΑΣΘ. Συγκεκριμένα όσον αφορά το μετρό και το σταθμό της Βενιζέλου ο κ. Βαρεμένος ρωτάει τον κ. Καραμανλή, «αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. του 2012-2015 έριξε το έργο στα βράχια, είναι τώρα έτοιμη να ρισκάρει να πάνε στο βρόντο επενδυμένα 5 εκατ. ευρώ με την ενδεχόμενη απόσπαση των αρχαίων ευρημάτων να ανατραπεί ριζικά ο χρονικός σχεδιασμός.»

Ως προς τον ΟΑΣΘ, «ο κ. υπουργός δεν μπορεί να αγνοεί ότι τη διετία της διοίκησης που προτάθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, οι προϋπολογισμοί κυμάνθηκαν στα 100 εκατομμύρια ευρώ έναντι 180 εκατ. των προηγούμενων και με τον τρόπο αυτό το δημόσιο εξοικονόμησε μόνο σε αυτό το διάστημα 160 εκατ. ευρώ.» Και συνέχισε: «γνωρίζει επίσης από τα στοιχεία που του παραδόθηκαν ότι σε σύγκριση με τη ζημία που παρουσίαζε το πρώτο επτάμηνο του ’17 που ήταν 35 εκατ. ευρώ, το διάστημα Αύγουστος ’17-Ιούλιος ’18 παρουσίασε κέρδη 5,4 εκατ., ενώ το 10μηνο Αύγουστος ’18-Ιούλιος ’19 4,6 εκατομμύρια ευρώ.»

«Είναι άγνωστο που οφείλεται η επιμονή του υπουργού να αγνοεί την αντιστροφή της πορείας του ΟΑΣΘ και να επιμένει στο θέμα των εισπράξεων αν οφείλεται σε κάποιο σχέδιο κατάργησης της ελεύθερης μετακίνησης των ανέργων,» επισημαίνει ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών.

Και καταλήγει ρωτώντας τον υπουργό: «Γιατί ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την αγορά νέων λεωφορείων και γιατί μπλοκαρίστηκαν η ψηφιοποίηση του οργανισμού και η επανεκπαίδευση του προσωπικού;»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments