Άποψη

Η μεγαλύτερη πληγή των ελληνικών γηπέδων

Η μεγαλύτερη πληγή των ελληνικών γηπέδων
Ο Βασίλης Μοιρώτσος άκουσε τους παίκτες και τους προπονητές να κάνουν παράπονα για τους αγωνιστικούς χώρους και σημειώνει στο blog του στο pagenews.gr το νούμερο ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα.

Ο Δώνης είπε μετά το φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη πως οι υπεύθυνοι για τον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου μάλλον πήγαν… διακοπές. Λίγες μέρες αργότερα, ο ίδιος άνθρωπος έκανε σοβαρά παράπονα για τον αγωνιστικό χώρο που αντίκρισε όταν η ομάδα του πήγε να παίξει την πρώτη αγωνιστική στη Λαμία.

Μια αγωνιστική αργότερα ήταν η σειρά του Βαλμπουενά. Ζήτησε περισσότερο σεβασμό προς τους ποδοσφαιριστές. Το έκανε μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Λάρισα, όπου το χόρτο ήταν ακούρευτο. Την ίδια ώρα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πήραν πρωτοβουλία για να λύσουν το πρόβλημα του αγωνιστικού χώρου στο Ολυμπιακό Σταδίου.

Τα προβλήματα δεν υπάρχουν μόνο σ’ αυτά τα τρία γήπεδα, αλλά στο σύνολο των ελληνικών γηπέδων. Και όχι μόνο φέτος. Σχεδόν κάθε χρόνο θα ακούσουμε παράπονα από πρωταγωνιστές για τα γήπεδα στα οποία αγωνίζονται. Είναι τραγικό το γεγονός. Ο… χώρος εργασίας των παικτών, που μερικοί απ’ αυτούς έχουν κοστίσει εκατομμύρια, αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο για να τραυματιστούν.

Σαφώς και είναι δουλειά των παραγόντων να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να το λύσουν, αφού οι δικές τους επενδύσεις είναι εκείνες που διακινδυνεύουν να πέσουν στο κενό. Εκτός φυσικά από το Ολυμπιακό Στάδιο, οι υπεύθυνοι του οποίου οφείλουν να… λογοδοτήσουν για το χάλι που παρουσιάζει ένα γήπεδο στο οποίο εκτός από δύο μεγάλες ομάδες, αγωνίζεται πια και η Εθνική.

Το ΟΑΚΑ λαμβάνει νοίκι και μάλιστα αρκετών χιλιάδων ευρώ από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και θα όφειλαν οι ιθύνοντες του Σταδίου να τα έχουν όλα στην εντέλεια. Ιδιαίτερα τον αγωνιστικό χώρο. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι φαίνεται πως δεν έκαναν το παραμικρό, με αποτέλεσμα να βλέπουμε αυτό το αποτέλεσμα. Αν το VAR λύσει το τεράστιο και διαχρονικό πρόβλημα της διαιτησίας στην Ελλάδα, που οφείλεται κυρίως στο κακό επίπεδο διαιτητών που διαθέτουμε σαν χώρα, τότε τόσο οι σύλλογοι ξεχωριστά, όσο και η Λίγκα θα πρέπει να λύσουν μια για πάντα το πρόβλημα με τους αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων.

Το να ακούς ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε πολύ μεγάλα πρωταθλήματα, όπως ο Βαλμπουενά να φτάνουν στα όρια τους και να μιλούν για έλλειψη σεβασμού και προπονητές όπως ο Δώνης, που έχει παραστάσεις από πρωταθλήματα του εξωτερικού, να βγαίνουν από τα ρούχα τους για την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων, δεν αποτελεί τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο βαυκαλίζεται πως θέλει να κάνει ένα βήμα μπροστά. Δεν αρκούν τα VAR, τα πλέι οφ, οι λιγότερες ομάδες. Πρέπει και η… βιτρίνα σου να είναι καλή. Και στην Ελλάδα η βιτρίνα κάνει τον πελάτη να φεύγει τρέχοντας και όχι να μπαίνει με όρεξη στο μαγαζί για να δει τι έχει μέσα…

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Βασίλη Μοιρώτσου εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments