Αθλητισμός

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 103-97

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 103-97
Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία 103-97: Η "γαλανόλευκη" κατάφερε να πάρει την πρόκριση στη φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας με... αρκετό άγχος των αξιόμαχων Νεοζηλανδών. "Τράβηξαν" κουπί στην επίθεση οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Παπαπέτρου

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 103-97: Η Εθνική μας κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της μαχητικής Νέας Ζηλανδίας, παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Οι αντίπαλοι αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια και εκμεταλλεύτηκαν τόσο το μακρινό τους σουτ, όσο και την ανισορροπία που υπήρχε στην άμυνα της Ελλάδος, παλεύοντας το ματς μέχρι το τέλος. Όμως, στο τελευταίο δεκάλεπτο, μπήκαν τα σουτ από την περιφέρεια και με οδηγούς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Ιωάννη Παπαπέτρου και Νικ Καλάθη, ήρθε η νίκη πρόκριση.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά στη συνέχεια, οι αντίπαλοι έδειξαν ότι δεν θα τα παρατήσουν, με τον Κόρι Ουέμπστερ να κάνει πάρτι. Ο Ουέμπστερ σημείωσε 31 πόντους στο καλάθι της Εθνικής και διατηρούσε την ομάδα του ζωντανή στο ματς, κρατώντας μονοψήφιες διαφορές. Όλα έδειξαν να… αλλάζουν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο Νικ Καλάθης βρήκε ρυθμό έξω από τα 6.75μ, με τον Παπαπέτρου να τον ακολουθεί. Το τρίποντο κρεσέντο έδωσε ανάσα στην Εθνική μας, αλλά το παιχνίδι δεν… καθάρισε.

Παρά το γεγονός πως οι Νεοζηλανδοί δεν πέρασαν μπροστά, εν τούτοις ήταν πάντα κοντά στο σκορ, διατηρώντας το άγχος σε υψηλά επίπεδα. Όμως, μέσω της επίθεσης και της περιφέρειας (12/30 τρίποντα, 40%) όλα πήγαν καλά, με την Εθνική μας ομάδα να παίρνει το εισιτήριο για τους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρώτος σκόρερ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 24 πόντους (είχε 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ), εξαιρετικός ο Παπαπέτρου με 16 πόντους και 4/6 τρίποντα. Διψήφιοι και οι Καλάθης (14π), Πρίντεζης (13π) και Θανάσης (10π). Για τη Νέα Ζηλανδία, ξεχώρισε ο Ουέμπστερ (31π), αλλά και το δίδυμο Αμπερκρόμπι – Φοτού (18 και 17π αντίστοιχα). Πλέον, η Εθνική παίζει το μέλλον της στη διοργάνωση στα δύο ματς με τις ΗΠΑ (7/7) και την Τσεχία (9/7), με την Ελλάδα να χρειάζεται δύο νίκες για να προκριθεί στα προημιτελικά.

To ματς

Δυνατά ξεκίνησε το ματς η Εθνική μας με τον Γιάννη να παίρνει το όπλο του και με 7 δικούς του πόντους να δίνει προβάδισμα με 11-4 στο 3΄ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Σε εκείνο το σημείο η Νέα Ζηλανδία πήρε τάιμ άουτ και με την επιστροφή εμφανίστηκε μεταμορφωμένη. Με μπροστάρη τον Κόρεϊ Γουέμπστερ που τα έβαζε από παντού στο πρώτο ημίχρονο «έτρεξε» ένα σερί 10-0 και προηγήθηκε με 11-14 στο 6΄.

Με τρίποντο του Παπαπέτρου και δύο βολές του Γιάννη η Ελλάδα προηγήθηκε και πάλι, με 16-14 και δεν ξανακοίταξε πίσω. Νέο τρίποντο του Παπαπέτρου και δύο γρήγορα καλάθια από διαδοχικά κλεψίματα του Καλάθη έφεραν το σκορ στο 25-17 δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Εθνική στο +9 (28-19) χάρη σε τρίποντο του Σλούκα από την κορυφή που ήταν και το τέταρτο σε εννιά προσπάθειες για την «γαλανόλευκη» μέχρι εκείνο το σημείο. Το καλάθι του Τάι Γουέμπστερ έκανε το 28-21 με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου αλλά πέντε σερί πόντοι από Σλούκα και Μπορούση έκαναν το 33-21 (12΄) για την Ελλάδα που προηγήθηκε για πρώτη φορά με 12 πόντους.

Στο επόμενο διάστημα χάρη στον Κόρεϊ Γουέμπστερ η Νέα Ζηλανδία κατάφερε να μειώνει τη διαφορά που στο 17΄ έφτασε στους 6 (42-36). Ο Πρίντεζης σκόραρε για το 44-36, ο Γιάννης ευστόχησε σε μία βολή αλλά νέο τρίποντο από τον Γουέμπστερ έφερε και πάλι το ματς στους πέντε πόντους (45-40) στο 18΄. Πρίντεζης, Καλάθης και Γιάννης σκόραραν και το ημίχρονο βρήκε την Εθνική στο 51-44 με πολλές λύσεις στην επίθεση αλλά και θέμα με την αντιμετώπιση του Κόρεϊ Γουέμπστερ.

Δεν μπορούσε να ξεφύγει η Εθνική

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα προσπάθησε να ξεφύγει στο σκορ αλλά η Νέα Ζηλανδία κατάφερνε να μένει κοντά. Ο Θανάσης με τρίποντο έκανε το 56-46 στο 21’ αλλά ο Γουέμπστερ ήταν σε μεγάλη μέρα. Με ένα ακόμη τρίποντο έκανε το 59-51 στο 24’ κι εκεί ανέλαβε ο Καλάθης. Με τρίποντο και καλάθι στον αιφνιδιασμό έφερε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +13 με 64-51 στο 25΄.

Ο Γιάννης πέρασε στον πάγκο και η Νέα Ζηλανδία μείωσε και πάλι το σκορ κάτω από τους 10 και συγκεκριμένα στο 66-60 στο 28΄. Τρεις βολές του Παπανικολάου και τρίποντο από τον Αμπερκρόμπι διατήρησαν στο +6 τη διαφορά (69-63) με την Εθνική να βλέπει την αντίπαλό της να μαζεύει το σκορ κάθε φορά που επιχειρούσε να ξεφύγει. Η Τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα μπροστά με 71-66 και όλα να κρίνονται πλέον στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Δύο τρίποντα από τον Παπαπέτρου κι ένα από τον Πρίντεζη έδωσαν ανάσα στην Εθνική που ξέφυγε ξανά με 12 πόντους (80-68 στο 33΄). Με ένα επιμέρους 2-9 η Νέα Ζηλανδία κατέβασε και πάλι τη διαφορά στους πέντε πόντους (82-77, 35΄). Ο Γιάννης με γκολ-φάουλ έκανε το 85-77 και ο Καλάθης από τα 6 μέτρα το 87-79 στο 37΄. Ο Γιάννης με βολές, ο Παπανικολάου με δίποντο και ο Καλάθης με τρίποντο έφεραν το σκορ στο 94-84 για την Ελλάδα που «καθάρισε» το ματς και την πρόκριση. Κάποια καλάθια και βολές εκατέρωθεν μέχρι το τέλος δεν άλλαξαν τίποτα με το τελικό 103-97 να δίνει την νίκη-πρόκριση στην Εθνική που πρέπει να βελτιωθεί πολύ αμυντικά αν θέλει να έχει ελπίδες στην επόμενη φάση που θα αντιμετωπίσει ΗΠΑ και Τσεχία.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 51-44, 71-66, 103-97

Ελλάδα

Νέα Ζηλανδία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments