Ελλάδα

Φωτιά Νέα Μακρή: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Καταγγελίες για εμπρησμό

Φωτιά Νέα Μακρή: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Καταγγελίες για εμπρησμό
Φωτιά Νέα Μακρή: «Είναι καθαρά εμπρησμός» ανέφερε επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Φωτιά Νέα Μακρή: Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.17 τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς: Έβδομη πυρκαγιά σε εννέα ημέρες στην περιοχή

«Αυτή την στιγμή υπάρχουν γύρω στα εννέα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, ενώ συνδράμουν υδροφόρες. Να τονίσουμε ότι είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή μέσα σε εννέα ημέρες. Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προλάβουμε πριν να δυναμώσουν οι άνεμοι» κατέληξε ο γγ Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη πυρκαγιά αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια. Στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση προς δασική έκταση.  Στο σημείο επιχειρούν συνολικά αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες και η Ελληνική Αστυνομία. 

Σημειώνεται, ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.17 στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, παραμένει επικίνδυνη.

Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς ξεκίνησε η φωτιά στη Νέα Μάκρη

Στο βίντεο φαίνεται πόσο γρήγορα επεκτάθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα.

Επικεφαλής Πυροσβεστικής: «Είναι καθαρά εμπρησμός»

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Υποστράτηγος Νίκος Σπάης μιλώντας στο Open TV ανέφερε ότι το διπλό μέτωπο που βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων το ένα από το άλλο, αλλά και η ώρα κατά την οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, δεν αφήνουν άλλο ενδεχόμενο παρά αυτό του εμπρησμού. Ο πολύπειρος αξιωματικός της Πυροσβεστικής είπε χαρακτηριστικά: «Η πυρκαγιά έχει πάρει σε δασική έκταση είτε από κηλίδωση είτε από νέα εστία, είναι καθαρά εμπρησμός. Δεν υπήρχε φωτιά ανάμεσα στα δύο μέτωπα».

Κάτοικος Νέας Μάκρης: “Είδαμε ύποπτο όχημα κοντά στο μέτωπο της φωτιάς”

Ένας κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο Open TV, είπε ότι συγγενείς του, που μένουν κοντά στο μέτωπο, είδαν αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή και σε ώρα που δεν περνάει ψυχή από τον δασικό δρόμο. Όπως τόνισε οι άνθρωποι που είδαν το «ύποπτο» όχημα, κατέγραψαν τον αριθμό των πινακίδων του και τον παρέδωσαν στις Αρχές.

Γιώργος Πατούλης: «Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό» στη Νέα Μάκρη

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», τόνισε, πριν από λίγο στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά, χωρίς, ευτυχώς, να κινδυνεύουν αυτή την ώρα κατοικίες. «Δεν είναι τυχαίες αυτές οι φωτιές», πρόσθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Πατούλης, σημειώνοντας ότι «το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να διερευνήσει το τι έχει συμβεί».

Στο σημείο είναι και ο δήμαρχος Μαραθώνα που ανέφερε:

«Η φωτιά είναι σε απόσταση ασφαλείας από τις κατοικίες. Κατευθύνεται δυτικά η φωτιά. Περιμένουμε τα εναέρια μέσα σε λίγη ώρα, που θα βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Είναι δύσβατο το μέρος της φωτιάς. Ο κόσμος είναι ανήσυχος καθώς έχουν δει πολλά περιστατικά τελευταία», είπε ο κ. Στέργιος Τσίρκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments