Πολιτισμός

Κομμώτριες – Η σιωπή δεν ταιριάζει στα κομμωτήρια: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο 104

Κομμώτριες – Η σιωπή δεν ταιριάζει στα κομμωτήρια: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο 104
Κομμώτριες-Η σιωπή δεν ταιριάζει στα κομμωτήρια: Η παράσταση «Κομμώτριες – Η σιωπή δεν ταιριάζει στα κομμωτήρια», της Μαριτίνας Πάσσαρη επιστρέφει ανανεωμένη στο Θέατρο 104 για 10 μόνο παραστάσεις.

Κομμώτριες-Η σιωπή δεν ταιριάζει στα κομμωτήρια: Η παράσταση εμπνέεται από ιστορίες του κέντρου της σύγχρονης Αθήνας, τον Χιλιανό συγγραφέα Ρομπέρτο Μπολάνιο αλλά και το συγκρότημα των Rolling Stones. Ένα κομμωτήριο σε μια συνοικία του κέντρου της Αθήνας, ανάμεσα σε ένα μαγαζί με κινητά, κι ένα γυμναστήριο. Δύο κομμώτριες η Αλίνα (η πιο καινούρια) και η Μαίρη (η πιο έμπειρη), που δεν θέλει να έχει σχέσεις με κανέναν. Μια μέρα προσλαμβάνεται στο κομμωτήριο ένα καινούριο κορίτσι με ονειροπόλα μάτια, η Μόνικα. Η τραγική της ιστορία, το αλλόκοτο φέρσιμό της φέρνει κοντά την Αλίνα και την Μαίρη, που δεν χάνουν ευκαιρία πριν, μετά, κατά τη διάρκεια της δουλειάς, να κουβεντιάζουν, να διηγούνται και να φτιάχνουν ιστορίες, προσπαθώντας να βρουν κοινά σημεία και διαφορές με την μικρή, παράξενη Μόνικα. Η Μαίρη την κατανοεί, η Αλίνα την ανταγωνίζεται.

Παίζοντας, πλέκουν έναν ιστό μυστηρίου γύρω από τη ζωή της Μόνικας. Εμπλέκονται και οι ίδιες. Το κορίτσι δεν υποψιάζεται τίποτα, ούτε οι κομμώτριες αντιλαμβάνονται πως η παρουσία της μικρής τις οδηγεί σε δικές τους ανάγκες και επιθυμίες. Όσα φαντάζονται κι επινοούν έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα ή είναι απλά «κουβέντες κομμωτηρίου»; Όταν η Μόνικα εξαφανίζεται από τη δουλειά, η Αλίνα και η Μαίρη την αναζητούν για να ανακαλύψουν.

Η πρεμιέρα της παράστασης αναμένεται  για το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Κομμώτριες/ Η σιωπή δεν ταιριάζει στα κομμωτήρια

Μαριτίνα Πάσσαρη

Αλεξάνδρα Χασάνι

Σκηνικά κοστούμια: Κυριακή Τσίτσα

Φωτισμοί/Κινηματογράφιση: Αργύρης Θέος

Πρωτότυπη μουσική: Στάθης Ιωάννου

Επιλογή μουσικής: Νίκος Σαββάτης

Επιμέλεια κίνησης: Μυρτώ Δελημιχάλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Μπαταγιάννη

Για τις προβολές συνεργάστηκαν: Άγγελος Παππάς, Αργύρης Θέος, Μαριτίνα Πάσσαρη, Στάθης Ιωάννου, Νίκος Σαββάτης, Παύλος Πάσσαρης.

Στις προβολές εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Μελαχρινός Βελέντζας, Ηλίας Βογιατζιδάκης, Ντίνος Γκελαμέρης, Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου,Τάσος Κορκός.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Σταθης Ιωάννου( σύνθεση, εκτέλεση, μίξη μουσικής) Μανώλης Αγγελάκης (φωνή, κιθάρες, μίξη στο Faraway eyes)

Δραματουργία /Σκηνοθεσία Μαριτίνα Πάσσαρη

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Φωτογραφίες (δελτία τύπου, αφίσα): Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Αφίσα/φυλλάδιο: Θάνος Κερμίτσης

Παραγωγή RM light

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9μμ για 10 παραστάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments