Τεχνολογία

Δημόκριτος: Ανέλαβε να κάνει πιο έξυπνα τα ρομπότ Pepper του “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Δημόκριτος: Ανέλαβε να κάνει πιο έξυπνα τα ρομπότ Pepper του “Ελευθέριος Βενιζέλος”
Ο "Δημόκριτος" θα κάνει πιο έξυπνα και επικοινωνιακά τα δύο ρομπότ Pepper του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Πιο έξυπνα και ομιλητικά αναλαμβάνει να κάνει ο «Δημόκριτος» τα δύο ρομπότ που έχει στη διάθεσή του ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), ξεκινώντας έτσι μία νέα συνεργασία μεταξύ του ερευνητικού κέντρου και του αεροδρομίου. Στόχος είναι η αξιοποίηση σε πραγματικό περιβάλλον αεροδρομίου των αποτελεσμάτων της έρευνας και των καινοτόμων εφαρμογών κοινού ενδιαφέροντος.

Εξαιρετικά δημοφιλείς στους επισκέπτες

Η πρώτη κοινή δράση αφορά τη ρομποτική τεχνολογία και την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες αναπτύσσονται στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠΤ) του «Δημόκριτου». O ΔΑΑ διαθέτει δύο ρομπότ Pepper, τα οποία έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε χώρους του κεντρικού αεροσταθμού. Το πρώτο τετράμηνο του 2019 προσέφεραν πληροφορίες για τις πτήσεις και για τα καταστήματα του αεροδρομίου στα αγγλικά και στα κινεζικά. Οι δύο Pepper αποδείχθηκαν εξαιρετικά δημοφιλείς στους επιβάτες και στους επισκέπτες του αεροδρομίου.

Από τις 15 Μαΐου, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών παραχώρησε τον Pepper στους ερευνητές του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού (SKEL Lab) του ΙΠΤ, οι οποίοι ανέπτυξαν στις εγκαταστάσεις του «Δημόκριτου» στην Αγία Παρασκευή ένα νέο λογισμικό διαλογικού συστήματος, ενσωματώνοντας τεχνητή νοημοσύνη στον Pepper στα ελληνικά και στα αγγλικά. Το νέο διαλογικό σύστημα αναμένεται να βελτιώσει τη διαδραστικότητα του Pepper, επιτρέποντας την κατανόηση πρόσθετων ερωτημάτων σχετικά με τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του αεροδρομίου της Αθήνας, έτσι ώστε να μπορεί να κάνει πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους επισκέπτες. Η νέα λειτουργία του Pepper θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο περίπτερο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων / ΓΓΕΤ/ ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (κτίριο 13/31).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments