Πολιτισμός

It Chapter 2: Ο Pennywise επιστρέφει πεινασμένος (vid)

It Chapter 2: Ο Pennywise επιστρέφει πεινασμένος (vid)
It Chapter 2: Στο δεύτερο κεφάλαιο, τρεις δεκαετίες μετά, οι δρόμοι των κεντρικών χαρακτήρων διασταυρώνονται και πάλι.

It Chapter 2: Το δεύτερο μέρος του τρόμο-έπους του Στίβεν Κινγκ ολοκληρώνεται και κινηματογραφικά, καθώς οι ενήλικοι πλέον φίλοι της «Λέσχης των Χαμένων» έρχονται αντιμέτωποι με το εφιαλτικό παρελθόν τους και με τον αιμοδιψή κλόουν Pennywise. Σίγουρα οι θιασώτες του σινέ-τρόμου περιμένουν με ανυπομονησία την πρεμιέρα της ταινίας, άλλωστε, το πρώτο φιλμ υπήρξε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, σπάζοντας κάθε ρεκόρ για το είδος με τους πολυπληθείς φανατικούς φίλους.

Η δυσκολία της μεταφοράς ενός τερατώδους βιβλίου 1.700 σελίδων ήταν σίγουρο ότι δεν θα ήταν μία εύκολη υπόθεση για τον ικανό και εξειδικευμένο στα φιλμ τρόμου Άντι Μουσιέτι, αλλά, πέρα από ορισμένες αδυναμίες, όπως τα εκτεταμένα φλας μπακ, που αποσυντονίζουν το ρυθμό της ταινίας ή οι επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις του κλόουν στη δεύτερη πράξη που είναι κουραστικές, καταφέρνει να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα, που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους φαν του Κινγκ και του τρόμου.

Κάθε 27 χρόνια το κακό επισκέπτεται την πόλη του Ντέρι. Στο δεύτερο κεφάλαιο, τρεις δεκαετίες μετά, οι δρόμοι των κεντρικών χαρακτήρων διασταυρώνονται και πάλι. Μπορεί οι φίλοι από το Κλαμπ των Χαμένων να έχουν μεγαλώσει και να έχουν φύγει μακριά, αλλά ένα κρίσιμο τηλεφώνημα τους φέρνει πίσω εκεί όπου όλα ξεκίνησαν.

It: Chapter 2: Η πρώτη horror ταινία με αντιγηραντικό CGI

Η χρήση de-aging τεχνολογίας σε ηθοποιούς με σκοπό να δείχνουν νεαρότεροι για τις ανάγκες του εκάστοτε ρόλου είναι πολύ συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια. Τρανά παραδείγματα είναι αυτά των Kurt Russell (Guardians of the Galaxy Vol.2), Robert Downey Jr. (Captain America: Civil War), Michael Douglas (Ant-Man) και Robert De Niro (The Irishman).

Μέχρι σήμερα η αντιγηραντική CGI τεχνολογία δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε ταινία τρόμου. Το IT: Chapter 2 θα είναι η πρώτη horror ταινία που θα εκμεταλλευτεί αυτή τη τεχνολογία για τον πιο παράξενο λόγο κιόλας. Ο λόγος είναι ότι κάποιοι από το νεαρό cast του πρώτου κεφαλαίου, μεγάλωσαν απότομα στην εφηβεία, και έπρεπε να τους κάνουν να μοιάζουν πιο παιδιά στο sequel. O σκηνοθέτης του φιλμ, Andy Muschietti, εξηγεί:

“Τελικά, είναι καλύτερο να το γυρίζεις δύο χρόνια μετά παρά πέντε χρόνια μετά. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια μεγάλωσαν αρκετά. Όχι όλοι. Η Sophia δείχνει όπως ήταν. Ο Jaeden επίσης το ίδιο. Ο Finn μεγάλωσε αρκετά και ψήλωσε. Από την αρχή, όμως, ξέραμε ότι αυτό θα ήταν μέρος του budget και πως τα εφέ θα έπρεπε να το αντιμετωπίσουν. Επομένως, θα κάνουμε de-aging στα παιδιά.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments