Αθλητισμός

Diamond League: Έγραψε ιστορία η Στεφανίδη

Diamond League: Έγραψε ιστορία η Στεφανίδη
Diamond League: Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε την πρώτη θέση στο Diamond League για τέταρτη σερί σεζόν και έγινε η πρώτη αθλήτρια που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Diamond League: Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας κάποιον τραυματισμών που αντιμετώπισε. Ωστόσο όπως φαίνεται όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και έχει βρει και πάλι τον παλιό καλό της εαυτό. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια έδωσε το “παρών” στο Diamond League και έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι έχει επιστρέψει στα καλύτερά της.

Στο άλμα επί κοντό, η Στεφανίδη έκανε εξαιρετικές προσπάθειες και πέρασε τα 4,83 μέτρα, κατακτώντας την πρώτη θέση στη διοργάνωση για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Αυτό σημαίνει ότι έγραψε ιστορία καθώς κανένας άλλος δεν έχει καταφέρει να πετύχει κάτι ανάλογο στο άθλημά της.

Είδαν την πλάτη της Στεφανίδη

Μέχρι χθες, η χρυσή Ολυμπιονίκης είχε τρεις νίκες όσες και η Γερμανίδα, Σίλκε Σπίγελμπεργκ (2011, 2012, 2013), αλλά πλέον είναι μόνη πρώτη με τέσσερις. Η Στεφανίδη άφησε πίσω της την Ανζέλικα Σιντόροβα, η οποία είχε επίσης άλμα στα 4,83, αλλά με την τρίτη προσπάθειά της, ενώ στην τρίτη θέση έμεινε η Αλίσα Νιούμαν με καλύτερο άλμα στα 4,77 μέτρα. Επόμενος και πιο σημαντικός στόχος για τη Στεφανίδη, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα του Κατάρ, σε λίγες ημέρες.

Η Στεφανίδη πριν φτάσει στον τελικό των Βρυξελλών είχε δύο νίκες στη σειρά αγώνων τον Μάιο στη Σανγκάη και στις 18 Αυγούστου στο Μπέρμιγχαμ.Πλέον την Δευτέρα θ’ αγωνιστεί στο Μινσκ στη συνάντηση Ευρώπη – ΗΠΑ, στο τελευταίο της τεστ πριν το Παγκόσμιο. Ο αγώνας στις Βρυξέλλες ήταν ο 12ος αγώνας της 29χρονης στη θερινή σεζόν, ο δεύτερος πάνω από τα 4,80 μ. και ο πέμπτος πάνω από τα 4,75 μέτρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments