Διεθνή

Τραγωδία στην Κύπρο: Μαθητής αυτοκτόνησε γιατί δεν τον άφηναν να πάει σχολείο

Τραγωδία στην Κύπρο:  Μαθητής αυτοκτόνησε γιατί δεν τον άφηναν να πάει σχολείο
Συγκλονισμένη η Κύπρος από την αυτοκτονία του 14χρονου παιδιού. Ο πατέρας του τον ανάγκαζε να δουλεύει σκληρά και του απαγόρευε να πάει σχολείο.

Ο 14χρονος Στυλιανός δεν κατάφερε να ζήσει όπως πραγματικά ονειρευόταν. Ήθελε να ρουφήξει τις γνώσεις από το σχολείο σα σφουγγάρι και να ανοίξει τα φτερά του στον κόσμο. Ήθελε να αποκτήσει γνώσεις και να καλλιεργήσει την προσωπικότητά του ώστε να γίνει ένας χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία.

Ο άνθρωπος όμως που τον έφερε στη ζωή, ο πατέρας του, είχε άλλα σχέδια για εκείνον. Σχέδια που βασίζονταν στο ξύλο, στις φωνές και στην σκληρή δουλειά. Στο σπίτι που ζούσε κυριαρχούσε η βία και ο αυταρχισμός ενός πατέρα που δεν έβλεπε ή δεν ήθελε να βλέπει αυτό που πραγματικά ζητούσε το παιδί του. Και δεν ήταν παιχνίδια ή εκδρομές ήταν ένα από τα βασικά αγαθά αυτό της γνώσης. Ο Στυλιανός ήθελε απλά να πηγαίνει στο σχολείο.

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία αποφάσισε πως αφού ο πατέρας του δεν του το επιτρέπει θα έπαιρνε την εκδίκησή του. Πήρε την απόφαση για να “τιμωρήσεί” τον γονιό του να δώσει τέλος στη ζωή του. Κι αυτό έκανε. Αυτοκτόνησε στην οικογενειακή φάρμα, εκεί που ο πατέρας του τον ανάγκαζε να εργάζεται σε αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες για να μεγαλώσει τα δυο μικρότερα αδέρφια του.

Βλέπετε ο 14χρονος Στυλιανός ήταν το μεγαλύτερο από τα τρια παιδιά της οικόγενειας σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας. Παρασκευή βράδυ και ο πατέρας του για ακόμη μια φορά ζητά από τον Στυλιανό να πάει να ταϊσει τα ζώα. Ο Στυλιανός υπακούει. Αλλά έχει πάρει την απόφασή του να μην ξαναγυρίσει στον “δεσμοφύλακά” του. Περνάει ένα σχοινί στο λαιμό του και αυτοκτονεί.

Η Κύπρος συγκλονίζεται από την τραγωδία ενώ όπως αποκαλύπτουν κυπριακά Μέσα οι γείτονες του μικρού αγοριού είχαν καταγγείλει την συμπεριφορά του πατέρα στις αρχές αλλά δεν είχε γίνει τίποτα!  Ο πατέρας του τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του. Οι κάτοικοι του χωριού γνώριζαν ότι ο 14χρονος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο, για να δουλεύει και να φέρνει χρήματα στο σπίτι του, αφού θεωρείτο πως ήταν υποχρέωση του ως ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας.

Εργαζόταν αρκετές ώρες την ημέρα και δεν ζούσε όπως τα αδέλφια του ή άλλα παιδιά της ηλικίας του, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη του επιθυμία ήταν να επιστρέψει στο σχολείο. Οι κάτοικοι του χωριού μιλούν για ένα ευγενικό παιδί που πάντα συνόδευε και πρόσεχε τα δύο μικρότερα αδέλφια του. Είχε αναγκαστεί να μεγαλώσει πρόωρα. Λένε μάλιστα ότι είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πριν από καιρό η μητέρα τους τους είχε εγκαταλείψει χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστός ο λόγος.  Εκ των υστέρων ανακοινώθηκε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 14χρονου παιδιού, από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments