Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: “Η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα”

Αλέξης Χαρίτσης: “Η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα”
Αλέξης Χαρίτσης: Ο εκπρόσωπος Τύπου έδωσε συνέχεια στην "κόντρα" με τη Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στην τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα.

Αλέξης Χαρίτσης: Για “λεκτικά παιχνίδια” προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή της να μη χρησιμοποιήσει τον δημοσιονομικό μηχανισμό που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα πλεονάσματα κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, απαντώντας στη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας. “Κατανοούμε τη δυσκολία του κυβερνητικού εκπροσώπου να υπερασπιστεί την επιλογή του κ. Μητσοτάκη που παραπέμπει τη μείωση των πλεονασμάτων κάπου ανάμεσα στο μακρινό και στο πολύ μακρινό μέλλον και αφού εφαρμόσει ένα δικό του μνημόνιο,” σημειώνει ο κ. Χαρίτσης με δήλωσή του.

“Η πραγματικότητα, όμως, είναι αμείλικτη: η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τη μείωση των πλεονασμάτων από το 2020 με έναν δημοσιονομικό μηχανισμό που εγγυόταν τα χρήματα των εταίρων. Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει αυτόν τον μηχανισμό. Και τώρα καταφεύγει σε λεκτικά παιχνίδια για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα,” καταλήγει ο κ. Χαρίτσης.

Η τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα

«Πριν από λίγες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωνε ότι είχε δήθεν πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Τώρα ανακάλυψε ότι το είχε “δρομολογήσει” και ότι ήταν “ρεαλιστική προοπτική”. Το δήθεν “σχέδιο” μείωσης των υπερβολικών πλεονασμάτων που οι ίδιοι υπέγραψαν, ήταν «κρυφό»: δεν το γνώριζε κανείς στην Ευρώπη!».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. «Κατανοούμε την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λέει ο λαός μας, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», καταλήγει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments