Video

Αυτό είναι το χωριό που δεν έχει γεννηθεί αγόρι τα τελευταία 10 χρόνια

Αυτό είναι το χωριό που δεν έχει γεννηθεί αγόρι τα τελευταία 10 χρόνια
Υπάρχει ένα χωριό που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα υπογεννητικότητας αγοριών.

Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υπογεννητικότητας. Ωστόσο υπάρχει ένα χωριό που παραπέμπει στις…Aμαζόνες.  Σύμφωνα με τον μύθο, οι πολεμίστριες Αμαζόνες κατάγονταν από τον θεό του πολέμου Άρη και τη νύμφη Αρμονία, ή κατά άλλη εκδοχή τη θεά Άρτεμις ή την Αθηνά. Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του νομαδικού λαού ήταν ότι είχε κατά βάση πολεμική κοινωνική οργάνωση και ότι οι γυναίκες απολάμβαναν μεγάλο βαθμό ελευθερίας και ισότητας και πολεμούσαν στο πλευρό των αντρών.

Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό εντυπωσίασε τόσο πολύ τους Έλληνες που δημιούργησαν τον μύθο των Αμαζόνων σύμφωνα με τον οποίον ο λαός αυτός αποτελούνταν αποκλειστικά από γυναίκες που ζούσαν χωρίς άντρες και ήταν άρτια εκπαιδευμένες στρατιωτικά ενώ ζούσαν νομαδικά και αγαπούσαν πολύ τα άλογα και το κυνήγι.

Το χωριό που έγινε πρώτο θέμα

Όχι, δεν υπάρχει σήμερα κάποιο χωριό που ζουν αμαζόνες, αλλά το Miejsce Odrzanskie, στην Πολωνία είναι εξίσου γυναικοκρατούμενο. Τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχει γεννηθεί ούτε ένα αγόρι στην περιοχή. Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο και αυτό έχει «αναγκάσει» επιστήμονες και media να ασχοληθούν με αυτό. Το πρόβλημα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που οι αρχές έχουν δεσμευθεί πως η οικογένεια που θα καταφέρει να γεννήσει αγόρι θα λάβει χρηματικό έπαθλο, ενώ το όνομα που θα του δοθεί αργότερα, θα δοθεί και σε έναν από τους δρόμους του χωριού.

Το συγκεκριμένο Πολωνικό χωριό είναι περισσότερο μια μικρή αγροτική κοινότητα. Στην περιοχή δεν έχει καφετέριες, εστιατόρια και σχολεία, με τον πυροσβεστικό σταθμό να είναι το επίκεντρο της κοινωνικής ζωής των κατοίκων. Αυτό έκανε του επιστήμονες να ασχοληθούν με το θέμα και έφτασαν να ισχυρίζονται πως ευθύνονται οι γυναίκες που δεν γεννούν αγόρια επειδή δεν καταναλώνουν πολύ ασβέστιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments