Αθλητισμός

Θανάσης Σκουρτόπουλος: “Αναλαμβάνω την ευθύνη”

Θανάσης Σκουρτόπουλος: “Αναλαμβάνω την ευθύνη”
Θανάσης Σκουρτόπουλος: Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος έκανε... απολογισμό της πορείας του στην ομάδα, πολλοί το εξέλαβαν ως μήνυμα αποχώρησης, αλλά σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ δεν ήταν μήνυμα παραίτησης.

Θανάσης Σκουρτόπουλος. Αναστάτωση και… θέμα προπονητή προέκυψε λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής με την Τσεχία και του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Μουντομπάσκετ. Ο Γιάννης Σκουρτόπουλος μιλώντας για το ματς ξεκίνησε να κάνει έναν απολογισμό της πορείας της ομάδας και όλοι το εξέλαβαν ως μήνυμα παραίτησης από τον Έλληνα προπονητή.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ και του Βαγγέλη Ιωάννου από την Κίνα, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο ίδιος ο Σκουρτόπουλος, μιλώντας στα αποδυτήρια στον Έλληνα δημοσιογράφο, του ξεκαθάρισε πως δεν αποτελούσαν τα λόγια του μήνυμα παραίτησης. Απλά θέλησε να κάνει τον απολογισμό της παρουσίας του έως τώρα. Ο Σκουρτόπουλος δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, ωστόσο η επόμενη μέρα αποτελεί ένα ερωτηματικό. Διότι αναμένονται αποφάσεις από την Ομοσπονδία, μετά τον αποκλεισμό και αφού η αποστολή της Εθνικής επιστρέψει στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, που… σήκωσαν μπόλικη σκόνη:

«Τι να την κάνω την νίκη; Ένα κακό ημίχρονο στο τουρνουά με την Βραζιλία το πληρώσαμε. Επιβάρυνε την αυτοπεποίθηση της ομάδας, δεν κάναμε την επαναφορά. Σήμερα κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δεν τελειώσαμε κάθε φάση όπως έπρεπε. Δεν πήραμε σφυρίγματα που νομίζω ότι αξίζαμε, ήμασταν πίσω στις βολές. Δουλέψαμε σκληρά σε καλή ατμόσφαιρα και το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει. Είμαι υπεύθυνος, η ετυμηγορία είναι δεδομένη. Θα πούμε κάποια πράγματα με τα παιδιά. Λυπάμαι που απογοητεύσαμε τον κόσμο για τις προσδοκίες του».

«Με τους παίκτες έχουμε ένα άλλο είδος συζήτησης σε περισσότερο προσωπικά θέματα. Προσπαθήσαμε σκληρά, κατηγορηθήκαμε για τα πάντα. Ίσως να μην εμπνεύσαμε. Δουλέψαμε σαν σκυλιά για 15 μέρες. Ευχαριστώ τους παίκτες που με τίμησαν. Κατόπιν εορτής έχουμε να πούμε πολλά. Η ομάδα είχε σχεδιαστεί με τον Ντόρσεϊ και μετά αλλάξαμε το πλάνο με τους φόργουορντ. Ο Παπανικολάου μπορεί να μην ήταν αποτελεσματικός στο σουτ αλλά έκανε τα πάντα, όπως η καρδιά. Του το είπα. Το σουτ μία μέρα θα μπει μία όχι. Έπρεπε να δουλέψουμε πιο ομαδικά και πρώτος από όλους εγώ. Κάπου εδώ τελειώνουμε».

Κλείνοντας, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε: «Δεν ξέρω τι φταίει στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν έχει την στήριξη και το status που είχε τα προηγούμενα χρόνια μέσα στο παρκέ. Είμαι χρόνια στην Εθνική ομάδα και το θέμα είναι παρατεταμένο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε έναν κορμό, με αγάπη, χωρίς συγκράτηση και σκοπιμότητα. Να δίνουμε το 100%».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments