Ελλάδα

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Αυτό είναι το βίντεο από την τελευταία συναυλία του

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Αυτό είναι το βίντεο από την τελευταία συναυλία του
Στις 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε στο Βόλο συναυλία μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Ο Βόλος, στην πόλη που γεννήθηκε και αγάπησε τη μουσική έμελε να είναι και ο τελευταίος του προορισμός. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, προδόθηκε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από την καρδιά του και άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι που διατηρούσε.

Στις 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε την τελευταία του συναυλία μαζί με τον φίλο του Νίκο Πορτοκάλογλου. Δείτε βίντεο από την την τελευταία συναυλία του αγαπημένου Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο ανοιχτό θέατρο Δήμου Βόλου , Μελίνα. Μαζί τους η Αγάπη Διαγγελάκη κι ο Steve Tesser .

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος τραγουδοποιός από καρδιακή προσβολή.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Πέθανε ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδοποιός στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας. Ο άτυχος τραγουδοποιός, διέμενε τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο, στο σπίτι που διατηρούσε. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου σήμερα τα ξημερώματα, μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότητα που υπέστη στη διάρκεια της νύκτας, όπως αναφέρει και το e-thessalia.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραγουδοποιός, διέμενε τις τελευταίες ημέρες στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας μετά τη συναυλία που πραγματοποίησε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στον Βόλο. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου σήμερα τα ξημερώματα, μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότητα που υπέστη στη διάρκεια της νύκτας, ενώ δεν έγιναν γνωστές ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ο Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο ‘Gaspar’, ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση[1], Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, “W.C.” κ.α.

Επίσης, έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, το Δημήτρη Μητροπάνο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

Η τελευταία συνέντευξη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είχε δοθεί προ ημερών στην ιστοσελίδα newpost.gr με αφορμή συναυλία που επρόκειτο να δώσει αύριο στο Ηρώδειο.

-Στο Ηρώδειο το πρόγραμμα που θα παρουσιάσετε θα έχει αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις σας; Η βασική δομή θα είναι η ίδια αλλά, ναι, θα υπάρξουν αλλαγές. Θα παίξουμε και τραγούδια που δεν μπορέσαμε στις προηγούμενες εμφανίσεις μας. Κάποια τραγούδια δικά μου που θα τα τραγουδήσει ο Γιάννης Κότσιρας. Και το αγαπημένο μου τραγούδι που δεν το έχω παίξει ποτέ, «Το τραγούδι της νύχτας» που είπε η Φλέρυ Νταντωνάκη στον δίσκο «Τσιμεντένια τραίνα» των Τερμιτών. Θα το ερμηνεύσει η Δήμητρα Παπίου. Θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και, φυσικά, ρόλο παίζει και ο χώρος του Ηρωδείου.

-Έχει ιδιαίτερο βάρος για εσάς το Ηρώδειο; Ε, δεν μπορείς να το προσεγγίσεις με τον ίδιο τρόπο. Το Ηρώδειο δεν είναι χώρος που προσφέρεται για «βαρβαρότητες». Εμένα με ξέρετε πως είμαι. Στην προηγούμενη εμφάνισή μαw στην Κύπρο παίζαμε για ένα κοινό δεκαπέντε χιλιάδων ανθρώπων. Πετάγαμε νερά, τους καταβρέχαμε.

-Τι σας έκανε να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση της Ένωσης Μαζί για το Παιδί; Είναι ωραίο να μπορείς να είσαι χρήσιμος σε κάτι. Να να μπορείς να προσφέρεις κάτι. Εκεί που υπάρχουν απτές ανάγκες. Πόσο μάλλον που μιλάμε για παιδιά. Νιώσαμε ότι ήταν μεγάλη τιμή μας όταν μας πλησίασαν για τη συναυλία.

– Πέρα από το οικονομικά αντίκρισμα, πιστεύετε ότι οι συναυλίες για κάποιο σκοπό παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση κοινωνικής συνείδησης; Αυτοί που έχουν συνείδηση, θα συνεχίσουν να την έχουν. Κι αυτοί που είναι γαϊδούρια, γαϊδούρια θα μείνουν. Και αυτοί που είναι μέτζο, προσπαθούν να νιώσουν καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι, ειδικά σε εποχές κρίσης, το καλό γίνεται καλύτερο και το κακό χειρότερο. Το καθετί αποκτά άλλη δυναμική…

– Ποια είναι τα σχέδιά σας για το φθινόπωρο και τον χειμώνα; Έχετε κάτι καινούργιο στα σκαριά; Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις (γέλια). Με τον Νίκο (Πορτοκάλογλου) δουλεύουμε πάνω σε ένα νέο project., το οποίο θέλουμε να είναι διαδραστικό. Το πρόγραμμα να συνδιαμορφώνεται με το κοινό –να ξεκινάς και να μην ξέρεις που θα καταλήξεις, σαν bachelor, επί ίσοις όροις. Έχουμε δουλειά ακόμα… Πάντως, το «Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά» θα δώσει την τελευταία του παράσταση στο Ηρώδειο.

– Καινούργια τραγούδια πότε θα ακούσουμε; Τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει ο επόμενος δίσκος. Έχει τίτλο «Ψέμα στο ψέμα». Είναι ένα concept album και είναι έτοιμο. Ένας κοινωνικο-πολιτικός δίσκος για τους ανθρώπους που νιώθουν προδομένοι από τα ψέματα που μας τάισαν όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments