Ελλάδα

Λέρος: Εξαφανίστηκαν αντιαρματικά και εκρηκτικά του Πολεμικού Ναυτικού – Συναγερμός στις Αρχές

Λέρος: Εξαφανίστηκαν αντιαρματικά και εκρηκτικά του Πολεμικού Ναυτικού – Συναγερμός στις Αρχές
Λέρος: Συναγερμός έχει σημάνει από χθες το απόγευμα όταν διαπιστώθηκε πως έχουν κάνει... φτερά αντιαρματικά και εκρηκτικά από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου. Σπεύδει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής.

Λέρος: Στρατιωτικό υλικό χάθηκε από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ), όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην μονάδα το απόγευμα της Δευτέρας διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται χθες το απόγευμα όταν το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην μονάδα την Δευτέρα το απόγευμα διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού. Πιο συγκεκριμένα έλειπαν αντιαρματικά και εκρηκτικά, που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονταν στη Μονάδα. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως αυτό το στρατιωτικό υλικό έκανε φτερά από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, ενώ έχει διαταχθεί προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών της απώλειας του στρατιωτικού υλικού. Στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ο Πλοίαρχος Μιχαήλ Λαμπίρης ΠΝ, εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΝΟ, έκανε την εξής δήλωση:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments