Ελλάδα

Σχολικά κυλικεία: Αυτές είναι οι τιμές και τα προϊόντα που πρέπει να πωλούνται στους μαθητές (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Σχολικά κυλικεία: Αυτές είναι οι τιμές και τα προϊόντα που πρέπει να πωλούνται στους μαθητές (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης για τα προόντα και τις τιμές στα σχολικά κυλικεία.

Βαρύς θα είναι ο πέλεκυς σε όποιον επιχειρηματία σχολικού κυλικείου δεν συμμορφώνεται στις τιμές και στα είδη των προϊόντων που θα πωλούνται στους μαθητές. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και υπενθυμίζει σε μαθητές, διδακτικό προσωπικό, γονείς και επιχειρηματίες που ασχολούνται με εκμετάλλευση σχολικών κυλικείων ότι την τρέχουσα σχολική χρονιά τα είδη των προϊόντων και οι τιμές τους διαμορφώνονται ως εξής:

Στα κυλικεία των σχολείων απαγορεύεται επίσης η πώληση καφέ στους μαθητές αλλά μόνο στο διδακτικό και το λοιπό προσωπικό του σχολείου.

Επίσης, στους χώρους όπου διατίθενται τα είδη αυτά πρέπει να είναι αναρτημένος υποχρεωτικά τιμοκατάλογος, ορατός από τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου, στον οποίο με κεφαλαία και ευανάγνωστα γράμματα αναγράφονται τουλάχιστον στην ελληνική γλώσσα τα εξής:

«ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ, ΤΟΣΤ ΑΠΛΟ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑ (ΣΗΣΑΜΕΝΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ), ΤΥΡΟΠΙΤΑ, ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ, ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ, ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ, ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ»

Για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, επιτρέπεται η κατοχή και διάθεση εμφιαλωμένων νερών μόνο σε πλαστικά μπουκάλια και φυσικών χυμών σε πλαστική ή χάρτινη συσκευασία.

Τα πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης

Α. Για έλλειψη τιμοκαταλόγου, χίλια ευρώ (1.000€). Β. Για υπέρβαση τιμής, χίλια ευρώ (1.000€) ανά είδος. Γ. Για έλλειψη είδους, χίλια ευρώ (1.000€) ανά είδος. Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνουν την τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή «1520».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments