Άποψη

Όταν το λέει ο Φαραώ

Όταν το λέει ο Φαραώ
Ο Λάμπρος Καλλαρύτης αναλύει στο blog του στο Pagenews τους πέντε λόγους που ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι θα μπορούσε να κατευθύνει καραβιές Αιγυπτίων σε άλλα κράτη.

«Αντί να με ρωτάτε γιατί οι χώρες της Δύσης κλείνουν τις πύλες τους σε εμάς, ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί οι άνθρωποι από το Αφγανιστάν δεν ενδιαφέρονται για τη χώρα τους. Είστε ενοχλημένοι επειδή οι ηγέτες της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών κλείνουν τα σύνορά τους με σκοπό να προστατεύσουν τα επιτεύγματα το πολλών ετών. Περιμένετε από αυτούς να ανοίξουν τα σύνορά τους ώστε να μπορούμε να πηγαίνουμε εμείς εκεί απαιτώντας να κρατήσουμε τον πολιτισμό μας ο οποίος μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός από το πως λειτουργούν ηθικά σε αυτές τις χώρες;

Απαιτείτε να πάτε εκεί με τον πολιτισμό σας τον οποίο μάλιστα θεωρείτε αδιαπραγμάτευτο. Λέτε “έτσι είμαστε και πρέπει να το δεχτείτε λόγω των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” . Ε, όχι. Αντιθέτως, όταν πάτε σε άλλη χώρα ως φιλοξενούμενοι πρέπει να σεβαστείτε απολύτως τους νόμους, τις διαδικασίες, τις παραδόσεις, την κουλτούρα. Πρέπει να τους σεβαστείτε απολύτως. Εάν δεν θέλετε να το κάνετε, τότε μην πάτε.»

Οι επαγγελματίες του «πολυπολιτισμού », σε όλες τις εκφάνσεις, διαβαθμίσεις και κατηγορίες της συγκεκριμένης συνομοταξίας – οι μπροστινοί των δουλεμπόρων, οι πράκτορες της Άγκυρας και των υπερπλούσιων ισλαμικών κρατών του Κόλπου που χρηματοδοτούν με πετροδολάρια την αναβίωση του χαλιφάτου μέσω εποικισμού , οι εγχώριοι ιδεοληπτικοί και χρήσιμοι ηλίθιοι, οι εκπρόσωποι ΜΚΟ που κάνουν χρυσές μπίζνες και μαζεύουν χρήματα με το κεφάλι – θα έχουν μία δυσκολία να αντικρούσουν τον συγκεκριμένο κύριο.

Είναι ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, στρατάρχης Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι ο οποίος απευθύνεται σε συμπατριώτες του. Είναι πολλοί οι λόγοι που αδυνατούν οι απολογητές των δουλεμπόρων να επιστρατεύσουν τη γνωστή προπαγάνδα την οποία έχουν πρόχειρη ανά πάσα στιγμή για όσους τους χαλούν την πιάτσα και τις δουλειές επισημαίνοντας το αυτονόητο, ότι αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη γενικώς και στην Ελλάδα ειδικώς με την παράνομη μετανάστευση είναι παράλογο, επικίνδυνο και οργανωμένα εχθρικό.

Πέντε καλοί λόγοι

Ο πρώτος λόγος είναι ότι ο Σίσι είναι μουσουλμάνος. Και μάλιστα ο Πρόεδρος της πολυπληθέστερης αραβικής χώρας και τρίτης στην Αφρική, της Αιγύπτου των 100 εκατομμυρίων με μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη…. Θα μπορούσε να κατευθύνει καραβιές Αιγυπτίων σε άλλα κράτη για να αποσυμπιέσει την κατάσταση, καθώς σε ένα οκτάμηνο ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά ένα εκατομμύριο. Δεν έχει όμως, όπως έχουν άλλοι, βλέψεις εις βάρος κάποιας γειτονικής χώρας, ούτε όνειρα παγκόσμιας εξάπλωσης του ισλάμ, οπότε δεν έχει λόγο να υπερασπίζεται την συντονισμένη λαθρομετανάστευση ως εργαλείο αποσταθεροποίησης τρίτων χωρών ή εποικισμού.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο Σίσι γνωρίζει εκ της θέσεώς του ακριβώς για ποιο πράγμα μιλάει και τι βρίσκεται πίσω από το σκοπίμως διοχετευόμενο προς την Ευρώπη μεταναστευτικό ρεύμα. Ο τρίτος λόγος είναι ότι η ίδια η χώρα του μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ έπεσε, μέσω εκλογών, αλλά ένεκα «αραβικής άνοιξης» και κατόπιν ταραχών στα χέρια των «Αδελφών Μουσουλμάνων», μίας σκληροπυρηνικής ισλαμικής οργάνωσης με παρακλάδια σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, η οποία ιδρύθηκε στην Αίγυπτο το 1928 και είναι αυτό που λέει το όνομά της. Φανατικοί μουσουλμάνοι, δηλαδή τζιχαντιστές.

Ο Σίσι, αρχηγός του Στρατού τότε, ανέτρεψε την κυβέρνηση του Μοχάμεντ Μόρσι, ( οποίος πέθανε στη φυλακή πριν από λίγο καιρό) για να μην γίνει η Αίγυπτος κράτος τζιαχντιστών. Από τότε η κυβέρνησή του διεξάγει σκληρή εσωτερική σύγκρουση με τις ισλαμικές οργανώσεις οι οποίες πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις. Παρότι κυβερνά με σιδηρά πυγμή η μεγάλη πλειοψηφία των Αιγυπτίων τον στηρίζει για μην γίνει η χώρα Συρία.

Τέταρτον ο Σίσι βιώνει την παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά της χώρας του, καθώς ο Ερντογάν στήριξε από την αρχή και συνεχίζει να στηρίζει τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» διότι ήθελε να επεκτείνει την επιρροή της Άγκυρας στην Αίγυπτο μέσω των ομοϊδεατών του, με αποτέλεσμα οι σχέσεις των δύο χωρών να εξελιχθούν σε εχθρικές. Ο χαιρετισμός που πάντα κάνει ο Ερντογάν στις δημόσιες εμφανίσεις του με τον αντίχειρα διπλωμένο στην παλάμη και τα τέσσερα δάκτυλα ανοιχτά, είναι ο χαιρετισμός των «Αδελφών Μουσουλμάνων».  Ο πέμπτος και βασικότερος λόγος είναι ότι αυτά που λέει ο Σίσι είναι η κοινή λογική, η οποία βέβαια ουδόλως ενδιαφέρει τη συνομοσπονδία των υποστηρικτών της παράνομης μετανάστευσης, αλλά είναι κομμάτι δύσκολο να την αντικρούσουν όταν την εκφράζει ο Φαραώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments