Αθλητισμός

ΗΠΑ – Γαλλία 79-89

ΗΠΑ – Γαλλία 79-89
ΗΠΑ - Γαλλία 79-89: Μεγάλη νίκη για τους "τρικολόρ", οι οποίοι... πέταξαν εκτός μεταλλίων την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, με τον Γκομπέρ να είναι μαγικός και τον Φουρνιέ να ακολουθεί. Στα ημιτελικά οι Γάλλοι, "σπίτι" τους οι Αμερικανοί.

ΗΠΑ – Γαλλία 79-89: Οι Αυστραλοί έδειξαν τον δρόμο στην προετοιμασία, νικώντας σε φιλικό. Οι Τούρκοι έφτασαν κοντά, αλλά τα θαλάσσωσαν στο τέλος. Η τρίτη φορά… ήταν και φαρμακερή. Οι Γάλλοι με… μαεστρία και έναν ΥΠΕΡΟΧΟ Γκομπέρ έδειξαν ότι είναι ομάδα για μετάλλιο, σοκάροντας τις ΗΠΑ, που έμειναν εκτός τετράδας, με τον Γκρεγκ Πόποβιτς και τους παίκτες του να επιστρέφουν άπραγοι πίσω, γνωρίζοντας ήττα σε επίσημο ματς 13 χρόνια μετά το έπος της Σαϊτάμα και τη μεγάλη νίκη της Εθνικής. Για την ομάδα του Βενσάν Κολέ, ο Ρούντι Γκομπέρ είχε 21 πόντους και 16 ριμπάουντ, ο Εβάν Φουρνιέ 21 πόντους και ο Νάντο ντε Κολό 16. Αυτοί οι τρεις οδήγησαν τη Γαλλία στον θρίαμβο, απέναντι στις ΗΠΑ που είχαν… μόνο του τον Ντόνοβαν Μίτσελ (29π).

Το ματς

Oι δύο ομάδες πήγαιναν… χέρι – χέρι στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους Γκομπέρ και Μίτσελ να… μονομαχούν (18-18), με τον Γκομπέρ να… ξεμακραίνει στο δεύτερο δεκάλεπτο, για το +6 και έπειτα. Στο δεύτερο ημιχρνονο, Αμερικανοί έβγαλαν τρομερές άμυνες –ειδικά πάνω στον Γκομπέρ- με τον Μίτσελ να βρίσκει… συμπαραστάτες τους Σμαρτ και Μίντλετον και έτσι το παιχνίδι πήγε στην ισοπαλία (60-60), στο 26’. Αυτή τη φορά, οι «τρικολόρ» δεν είχαν την απάντηση, με τους Αμερικανούς να χτυπούν και μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ για να περάσουν μπροστά (63-62) και να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 66-63.

Οι ΗΠΑ είχαν χτίσει μομέντουμ από το τέλος της προηγούμενης περιόδου και με «όπλο» τα επιθετικά ριμπάουντ πήγαν στο +7 (72-65), στην αρχή. Ωστόσο, αυτή τη φορά ήρθε η αντίδραση από τους Γάλλους, με δικές τους τρομερές άμυνες και με τους Ντε Κολό και Ντιλικινά για την ανατροπή και το προσπέρασμα (76-82), στο 38’. Ο Γουόκερ «ξεκόλλησε» την ομάδα του Πόποβιτς, αλλά οι Γκομπέρ ήταν… σκιάχτρο στην άμυνα και έτσι οι «τρικολόρ» διατηρούσαν μία απόσταση ασφαλείας (78-84), στα 50’’ πριν τη λήξη. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς οδηγήθηκε στις βολές με τον Ντε Κολό να διατηρεί την ψυχραιμία του, τους Αμερικανούς όχι και έτσι η Γαλλία να παίρνει τη νίκη με το τελικό 79-89.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 39-45, 66-63, 79-89

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments