Ελλάδα

Μόρια: Παραιτήθηκε ο διοικητής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης

Μόρια: Παραιτήθηκε ο διοικητής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης
Μόρια: Ο Γιάννης Μπαλμπακάκης ήταν επικεφαλής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης για τρία χρόνια.

Μόρια: Παραιτήθηκε από επικεφαλής του ΚΥΤ ο κύριος Τάσος Μπαλμακάκης, ο οποίος στη θητεία του συνέβαλε στην αντιμετώπιση σοβαρών κρίσεων που ξέσπασαν στο κέντρο. Στη διάρκεια της θητείας του και παρά την αρνητική κριτική για το ΚΥΤ συνέβαλε στη δημιουργία «ασφαλών ζωνών» για την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, γυναικών που ταξιδεύουν μόνες και μονογονεϊκών οικογενειών με παιδιά. Συνέβαλε δε και στη σύνδεση της αποχέτευσης του ΚΥΤ με την επεξεργασία λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της Μυτιλήνης.

Σημαντική ήταν και η συμβολή του στην αποζημίωση ιδιοκτητών κτημάτων στην ευρύτερη περιοχή του ΚΥΤ τα οποία είχαν καταληφθεί από αιτούντες άσυλο. «Φεύγω με ψηλά το κεφάλι για το ότι έκανα αυτό που έπρεπε σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν φεύγω ούτε σαν κλέφτης ούτε αποχωρώ ως διαμαρτυρόμενος πολιτικός. Φεύγω επειδή πρέπει να φύγω. Κουράστηκα…» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Μπαλμπακάκης.

Στις 4 Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων, όπου βρίσκονται πάνω από 9.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Την ίδια ώρα, οι δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου είχαν σύσκεψη, με στόχο τη διατύπωση κοινής διακήρυξης και πολιτικής, όσον αφορά την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στα νησιά. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1, τα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ των μεταναστών οι οποίοι συγκρούονταν σώμα με σώμα, πετώντας πέτρες.

Δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο για να κατευνάσουν την ένταση. Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση της πτέρυγας ανηλίκων, ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments